Ahojte. Vedeli by ste mi polopate vysvetlit ako funguje materská a rodičovský príspevok po narodeni druhého dieťaťa? Porodiť by som mala v čase, keď prvorodený syn bude mat 2roky a 2 mesiace. Budem dostavať aj materskú aj rodičovský príspevok na prvého? Plus môžem byt ja s novorodencom a muž s prvorodeným ten polrok na materskej? Po polroku ostanem už len ja na rodicaku muž pôjde robiť. Ďakujem Za rady
subeh rodicovskej a materskej nie je mozny v jednej domacnosti - cize ti odoberu rodicovsky (treba poziadat) na starsie dieta a budes dostavat matersku na mladsie dieta a potom RP, subeh materska a materska mozny je, takze ano mozes ty ist na matersku s mladsim a manzel so starsim, opat ale treba poziadat o odobratie RP
@petamich ďakujem krasne a keď budem na RP, aká suma mi teda bude chodiť? To iste ako pri jednom?
@kukulienka999 myslis po materskej? ano taka ista suma ako pri jednom
@kukulienka999 ak stihneš druhé dieťa do 3r dieťaťa č 1 vola sa to reťazovy pôrod a máš nárok na rovnakú pripadne vyššiu materskú. A tiež tehotenské.
Najlepšie je ak keď ty pôjdeš na MD s dieťaťom č2 muž mojde na MD s dieťaťom č 1to bude tých 34 respektíve 28 týždňov co budete spolu doma a každý s vás bude poberať materskú. Potom môžeš ostať doma a brat rodicak. Ten ale budeš dostávať iba jeden, ten vyšší
Ahojte chcela by som sa opýtať keď je 15tnasteho sviatok kedy mi príde rodičovský príspevok ďakujem pekne
@kukulienka999 zmluvu mám na neurčito