Dobry den,mile mamicky.Chcem vas poprosit o radu,pomoc.Mam syna narodeneho v 33 tyzdni,alergia na vajce,mlieko,HIT,atopicky ekzem,imunitmy deficit,pre caste infekty sme boli v aprili na vyber krcnych a nosnych mandli na kramaroch,este nas caka operacia fimozy.vo februari mal syn 3 roky,ja som nastupila do prace,no hned po tyzdni som ostala na ocr s nim,v marci rovnako,v aprili rovnako...podavala som si na urade ziadost o posudenie zdravotneho stavu,prisla mi odpoved,ze dieta je zdrave a nepotrebuje osobitnu starostlivost.po prichode z nemocnice som podavala znova,aj s papiermi z nemocnice,odpoved prisla rovnaka.Pani na urade mi vsak povedala,ze sa nemam nechat odbit,ze narok na rodicovsky prispevok do 6 rokov zo zdravotnych dovodov urcite mame,kedze syn ma zdravotne problemy.Ze prispevok poberaju aj mamicky,ktorich deti na tom niesu tak ako my.Tak som na urade podavala ziadost o rodicovsky prispevok,v piatok mi prislo zamietnutie,kvoli posudku a teraz mozem podavat odvolanie,ale netusim co by som tam mala popisat.Preto vas chcem poprosit o pomoc,ak mate podobnu skusenost.Syn je prijaty od septembra aj do skolky,ale kedze berie 3x denne lieky,musi mat svoju stravu,moze byt iba na 4 hod.umiestneny.V praci to nevyzera ruzovo,kedze som od nastupu takmer kazdy mesiac na OCR,a nemozem si dovolit ostat bez prijmu.A este sa opytam,myslite,ze mame na ten prispevok naozaj narok?Lebo ja uz prestavam dufat,ale mam aj v okoli zname,ktore su lenive ist do prace,dieta bolo par krat chore a nejakym zazrakom si to vsetko vybavili.dakujem za kazdu radu.
My sme mali podbne diagnozy, dokonca ma vrodene znizenu imunitu a atopicky exem. Bol sledovany aj na gastro. Ale moja detska mi hned hovorila ze to niesu az tak zavazne diagnozy, aby nam nechali rodicovsky. Ze nech skusim podat,ale ze ona uz ma skusenosti ze nechcu to uznat.
@zuz555ka inak, mne prve odvolanie na tu prvu ziadost zamietli. Narok na RP je od priznania, mne schvalili na konci marca. Posudkovy lekar sice uznal, ze synov zdravotny stav je taky od narodenia no nepriznal od 3 rokov, aj ked narok na predlzenie bol.
@pininka coze? Moj maly je alergik, imunitu ma oslabeny no ta sa este vyvija. Atopicky ekzem ma od narodenia, mame masticky aj od dermatologicky/ koznej lekarky. Tiez chodime na gastro, v minulosti kvoli GER, teraz kvoli dedicnej metabolickej poruche
ja som tiez podavala ziadost,tiez zamietnutie,odvolanie by zas zbytocne vsetko oddalilo,a stejne by to bolo zbytocne,vsetko zalezi od posudkovej,znam mamku co jej uznali astmu,a znam mamky co deti maju viac diagnoz aj tazkych a neuznali,mne bolo povedane ,ze pokiak dieta nepotrebuje 24 hodinovu opateru nieje postihnute alebo nema operaciu srdca ze predlzeny neuznaju,
@lenicka6697 podla mna to zavisi od posudkovej, ale poznam viac mamiciek ktorym neuznali.
@vydrnik no ale su deti, ktore su skutocne chore kazde 2-3 tyzdne, aj castejsie. Su aj vazne diagnozy. Ja tiez poznam v okoli pripady, ked (vazne) choremu zamietli a takemu co mava obycajny soplik, sem tam ekzem priznali. Zalezi aj na tom aky je posudkovy lekar, ja som mala tu moznost byt pri posudzovani zdr.stavu a osobne sa s lekarom porozpravat. Nahodou bol to pediater, ktory mal raz sluzbu v nemocnici ked sa mi maly dusil, hadam si pamatal na to
@vydrnik @pipinka zalezi hodne aky je posudkovy lekar. Predpokladam, ze nie vsetky maminy maju tu moznost ucastnit sa osobne pri posudzovani, mna pozvali na posudzovanie takze som mohla osobne s posudkovym hovorit. Z pocutia viem, ze maminy nevolaju iba poslu domov zamietnutie bez toho aby hovorili s matkou alebo videli to dieta
@lenicka6697
u nas sa k posudkovej nechodi,len sa da tlacivo a vyjadrenie pride domov
@vydrnik to vazne? Inak tiez som si zacala vsimat, ze deticky co nie su az tak chore mamicky su na predlzenom a dieta cely den v skolke. Ked je dieta chore tak v tej skolke asi nie je, ked tak 4 hodiny. Podla coho vlastne posudzuju? Podla toho ako vstanu? Ako sa vyspia?
@vydrnik ja som bola osobne na posudkovej, prisla mi pozvanka na posudzovanie
@lenicka6697 To by zaujimalo aj mna,ako to posudkova riesi,a tu v PP nieje velmi prijemna,je neprijemna na vsetky mamky,a preco,to nikto nevie,
@lenicka6697 Ja som pozvanku nedostala,do 30 dni od podani ziadosti mi prislo vyrozumenie
☹ to ma mrzi
@vydrnik asi ma za to maly plat 😝
No to by aj mna zaujimalo,ze ako to posudzuju. Zas je niekto rovnejsi ako ini.
@lenicka6697 a zlepsenie zadrav.stavu nemoze nastat? Moze aj moja ma do 6r dany a chodi na 8 h do skolky. Jej zdrav.stav to umoznuje,teraz. Ale su situacie kedy nejde a nemoze byt medzi detmi.
@lenicka6697 NO ZREJME,JE TO TAKA STARSIA PANI,
@vydrnik ...A BEZDETNA
@janka2501 to samozrejme moze. Moj drobec je v skolke aspon tie 4 hodiny no isto su deticky co nemozu vobec 😔
@lenicka6697 ano moja je taka. Musela byt rok uplne izolovana. Ani von nesmela. Nieto do obchodu alebo skolky. Potom sa zlepsil zdr.stav,a dr ju odporucila do kolektivu. No hoci kedy sa to moze zmenit.
@lenicka6697 JA SOM SA BOLA EVIDOVAT A UREDNICKA SA CUDOVALA,ZE MI TO NEUZNALI,A,ZE AKO TO PORIESIM KED MI PONUKNU ROBOTU KED MA MALY NAPISANE,ZE DETSKA NEDOPORUCUJE DO SKOLKY,BUDEME TO MUSIET POTOM Z MUZOM RIESIT,A TO HO MOZNA CAKA DRUHA OPERACIA NA ORTOP,-MALEHO,
@vydrnik no to teda cumim ...😲 ja by som ich za to nakopala do zadku za toto . A od koho ste mali posudky? Myslim odbornych lekarov, mimo pediatricky
@lenicka6697 endokrinologia,gastro,v Decembri mu diagnostikovali CF,PO 4 mesiacach behania po lekaroch a nemocnicach nastastie vylucili,kazdy mesiac chodievame na gastro,do 2 rokoch nemal ziadne vetsie problemy,vsetko zaclo po tej operacii,
Ženy,každá jedna máte možnosť byť pri posudzovaní zdravotného stavu osoby ktorú lekár posudzuje,prípadne sa môžte s posudkovym lekárom stretnúť.na to je potrebné napísať žiadosť v zmysle žiadam o stretnutie s posudkovym lekárom xy...preto ze...posudkovy lekar na základe toho má zákonnú povinnosť dať vám.termín a stretnúť sa s vami.ja dávam synovi do škôlky tiež jeho stravu,treba sa dohodnut,do škôlky dať správu o jeho zdravotnom stave kvôli prípadnej kontrole z hygieny.čo sa týka nového podania po zamietnutí je to úplne zbytočné pretože ak to ma ten istý posudkovy lekar,tak ten svoje stanovisko nezmení keď už raz rozhodol ze neprizná,nebude si predsa "srať do huby".Takže po prvom zamietnutí to treba poslať na ústredie ako odvolanie a treba to dobre zdôvodniť.
@janka2501 ahoj mozem sa opitat predlzili ti rodicovsky zo zdravotných dovodov , moze ti mala chodit do skolky na celý den ci iba na 4hod. dakujem pekne
@maznacik40 ahoj,ano zo zdravot.dovodov,do 6 r. A s tym,ze pri zlepseni moze navstevovat MS. Rok bola doma,musela byt chranena od vsetkeho. Po roku sa zlepsilo a mohla ist opat do skolky najprv na 4 h a potom neskor na cely den. A teraz nastupila na cely den hned.
@zuz555ka mne ziadost o predlzenie RP schvalili az na druhy krat, prvu ziadost mi zamietli aj ked sme podmienky splnili (alergik, caste zapaly dychacich ciest, bol uz 3 x na vybrati mandli, astmatik, hyperkineticka porucha aktivity a pozornosti, ADHD, vyvojova porucha reci, chory kazde 2-3 tyzdne + selest na srdci a lieceny pre zapal oblieciek. Ziadost o predlzenie mi schvalili az po 2 rokoch, ked mal syn uz 5 rokov. Netreba sa nechat odbit. My sme mali posudok od: alergologicka, ORL lekarka, neurologicka, psychiatricka, logopedicka + pediater. Dolozila som vsetko pouzitelne zo zdr.karty, aj spravy s hospitalizacii.