Rodičovský príspevok a zmena adresy

evica17
5. máj 2022

Ahojte, stahovali sme sa a boli sme si menit adreau. Poberam vsak rodicovsky prispevok. Upsavr su podla okresov, a my sme sa stahovali mimo okres. Je treba nahlasovat zmenu adresy a oni ma preradia na iny upsavr alebo ako to tam funguje ?

zuzuliennka1
5. máj 2022

nemas tympadom aj novy obciansky? potom by to malo ist automaticky, ako sa ti zmeni v celom systeme adresa

evica17
autor
5. máj 2022

@zuzuliennka1 uz som si dala robit. A take ma sami prehodia do druheho okresu a nebudem musiet nic riesit ? A rp mi bude posielat uz ten druhy urad ?

zuzuliennka1
5. máj 2022

@evica17 malo by to tak byt. RP ti bude chodit z noveho uradu prace. Ak uz mas aj novy OP, zavolaj si pre istotu na urad prace v novom meste, kde byvas, ci vsetko sedi a ci ti “prestahovali” z povodneho uradu prace vsetku agendu na novy. Robi sa to samozrejme elektronicky, ale sme na slovensku a pozname urady, a specialne urad prace, takze pre istotu si to over, ci vsetko sedi.
Ja som sa stahovala tiez pred rokom a musela som ich urgovat, lebo si tam tetusky zabudli doposlat nejake veci a rodicak sa mi omeskal. Ale u mna to bolo v case dovoleniek, v strede leta, takze aj trochu “blby cas”.

evica17
autor
5. máj 2022

@zuzuliennka1 dakujem.

adka3321
5. máj 2022

@evica17 ja som minuly rok menila adresu, tiez z okresu do okresu, zavolala som im a oznamila novu adresu a oni si to uz medzi sebou poposielali. nemusela som nikam chodit a vybavovat

evica17
autor
5. máj 2022

@adka3321 a az potom si volala ked bol novy op, ci hned ?

alenamihal
5. máj 2022

Ja som musela poslat preskenovany OP mailom,nechcelo sa mi ist osobne ...ked som sa prestahovala do noveho okresu.Len som napisala mail mojej uradnicke a oni si uz vymenili moje details...

evica17
autor
5. máj 2022

@alenamihal vdaka,

adka3321
5. máj 2022

@evica17 hned za cerstva ako som dosla z obecneho uradu 😀. najprv mi hovorila, ze tam nic nevidi a na druhy den mi volala, ze uz to maju v systeme a posiela dokumenty na novy prislusny urad