Rodičovský príspevok a živnosť. Ide to dokopy?

lenka3007
25. feb 2010

ajojte, chcem sa spýtať ci nema niektorá mamicka skúsenosť s poberanim rodičovského príspevku do 6 rokov veku dieťaťa a založením živnosti v tej dobe? možem aj zarábať aj dostávať od štátu peniaze ked malý nechodí do skolky? alebo mám ten príspevok napísať na moju maminu, ked s ním bude doma väčšinou ona?

luciamo
25. feb 2010

Ahoj Lenka, nemam skusenost, ale viem, ze mozes poberat prispevok na starostlivost o dieta pokial nie je v skole tak vo vyske 41 EUR. Zarabat a poberat rodicovsky prispevok sucasne nemozes. Pozri do temy prispevok na starostlivost o dieta. Na zaklade noveho zakona, ked sa rozhodnes pracovat a stale mas narok na RP, tak tii vyplatia 25% zo vsetkych rodicovskych prispevkov, ktore by ti este patrili az do 6 rokov veku dietata - predpokladam, ze ma nepriaznivy zdravotny stav.

lenka3007
autor
26. feb 2010

noooo ale pred tým som pracovala ked mal malý 2 roky, na úrade som dala vyhlásenie že malý nenavštevuje školku a že sa on ho stará moja mamina, ale to som bola normálne zamestnana, ale teraz by som chcela isť na živnosť, malého do skolky lekárka neodporučuje, chodil tam pol roka a z toho bol 4 mesiace (ked to zrátam dokopy) chorý... a nedá sa to napísať na maminu, ona je doma...

luciamo
26. feb 2010

Skus napisat Gape /gapa/, ona je taky vsevedko.. 😉

lenka3007
autor
26. feb 2010

dakujem..