Ahojte chcela by som sa opytat ci niekto nevie ci od januara moze byt manzel s prvou dcerou na materskej a ci budem moct ja s druhym dietatom brat sucastne rodicovsky prispevok , alebo aj od noveho roka musim tiez sa ist odhlasit od rodicovskeho prispevku , dakujem
tak super vdaka
@canadamaja od januára môže muž poberať materské na staršie dieťa a žena materské na mladšie dieťa. Súčasne poberanie materského a rodičovského príspevku nie je možné.
no tu matersku to som sa docitala hej ze sa bude dat ale to ze ci ja mozem byt na rodicaku a manzel na materskej naraz to sa dajak neviem nikde docitat tak zato sa tu pytam ci dakto nevie ako to bude
@canadamaja toto sa nemenilo. Len tá materská...
@canadamaja pokial ja mam spravne informacie tak pokial muž bude na materskej so starčím a ty na rodicovskej s mladsim tak sa to da. my to tak ideme mať tiež od januara. Keď sa narodi mladšie, ja s nim idem na rodičovsky a manžel s dvojročnou na matersku
@majiskoo no neviem, neviem. To, co schvalili od 1.1.2019 je, ze moze byt subeh materska matka materska otec. Subeh materska a rodicovsky prispevok pokial viem nie je a nebude povoleny.
@juliette173 no nejdem sa hadať, 100% informacia to nie je, ale nam povedali ludia co to takto mali, že o rodicovsky mame ziadat na mladsie dieta
@majiskoo ved ani teraz to predsa nie je mozne. Nesmie byt subeh materska a RP. Pri ziadosti o materske v SP sa predklada prave potvrdenie o odnati RP. Ako bolo by to super, ale bolo by to uz prilis na nas "socialny" stat ☹️
@canadamaja áno môže 😉