Rodicovsky prispevok a súčasne materská?

canadamaja
11. dec 2018

Ahojte chcela by som sa opytat ci niekto nevie ci od januara moze byt manzel s prvou dcerou na materskej a ci budem moct ja s druhym dietatom brat sucastne rodicovsky prispevok , alebo aj od noveho roka musim tiez sa ist odhlasit od rodicovskeho prispevku , dakujem

niky21
11. dec 2018

@canadamaja áno môže 😉

canadamaja
autor
11. dec 2018

tak super vdaka

lavender21
11. dec 2018

@canadamaja od januára môže muž poberať materské na staršie dieťa a žena materské na mladšie dieťa. Súčasne poberanie materského a rodičovského príspevku nie je možné.

canadamaja
autor
11. dec 2018

no tu matersku to som sa docitala hej ze sa bude dat ale to ze ci ja mozem byt na rodicaku a manzel na materskej naraz to sa dajak neviem nikde docitat tak zato sa tu pytam ci dakto nevie ako to bude

lavender21
11. dec 2018

@canadamaja toto sa nemenilo. Len tá materská...

majiskoo
11. dec 2018

@canadamaja pokial ja mam spravne informacie tak pokial muž bude na materskej so starčím a ty na rodicovskej s mladsim tak sa to da. my to tak ideme mať tiež od januara. Keď sa narodi mladšie, ja s nim idem na rodičovsky a manžel s dvojročnou na matersku

juliette173
11. dec 2018

@majiskoo no neviem, neviem. To, co schvalili od 1.1.2019 je, ze moze byt subeh materska matka materska otec. Subeh materska a rodicovsky prispevok pokial viem nie je a nebude povoleny.

majiskoo
11. dec 2018

@juliette173 no nejdem sa hadať, 100% informacia to nie je, ale nam povedali ludia co to takto mali, že o rodicovsky mame ziadat na mladsie dieta

juliette173
11. dec 2018

@majiskoo ved ani teraz to predsa nie je mozne. Nesmie byt subeh materska a RP. Pri ziadosti o materske v SP sa predklada prave potvrdenie o odnati RP. Ako bolo by to super, ale bolo by to uz prilis na nas "socialny" stat ☹️