Ahojte...vedeli by ste poradit?? Moja svagrina je na predlzenej materskej(rodicovsky) zo zdravotneho stavu dietata...maly bude mat 5 rokov....kedze moze poberat rodicak a aj chodit dieta do skolky tak ho tam dala.. Dnes jej kamoska povedala ze to zrusili ze moze chodit len na 4 hodiny...tak ze jej rodicak zoberu a to aj spatne...neviete o tom daco? Dakujem pekne
mam znamu ktora je na predlzenej rodicovskej, mala predcasniatko a maly jej chodi na cely den, cize radsej si to overte na urade, ale rodicak vam plati tak ci tak a dieta chodi do skolky na cely den. ale radsej zavolat, ist na urad
Niečo sa menilo v zákone od septembra ( ale neviem presne co) ja mam tiež zo zdravotných dôvodov predĺženú RD na syna. Minuly rok som ju už tiež poberala a aj syn chodil normálne do skolky, aké v septembri mi z UPSVaR volali že pokial chcem korunky poberať ďalej, mam prísť podpísať cestné prehlásenie, že syn do skolky nechodí. Inak že by som o príspevok prišla. Lenže ked SIM tam bola posudková lekár mi trocha pozmenil posudok a mam na to nárok aj naďalej. Pokial viem tak ak mas v zdravotnom posudku uvedené že dieťaťu nerobí dobre kolektív tak nesmie ísť do skolky ( to je aj logické) ale ak toto v posudku spomenuté nemáš tak sa asi nič nezmenilo
Ahojte.mne teraz prislo,ze mi predlzuju rodicaj,malu mam zahlasenu az od januara do skolky,chceka som ju aj dat na 4 hodiny,ale v posudku mam napusane,ze dueta si vyzaduje induvidualnu starostlivost,nema napisane,ze nwmoze ust do kolektivu,tak teraz neviem...
@miska143 ak ta UPSVaR nevyzval k podpísaniu cestného prehlásenia že tvoja dcéra nechodí do skolky, tak ju tam kľudne daj aj na cely den. Aj môj syn chodí na cely den a je to Ok.
@drobcek26l nie nevyzval zatial😊...uvidim ci.mi nic nepride do konca roka alebo sa opytam aj pediatricky.
@miska143 to ti už podľa mna nepríde, mna vyzvali hneď ako mi schválili predĺženie, tak hneď mi volali že mi pošlú rozhodnutie az ked to prídem podpísať
Ja som sa na toto pytal priamo na upsvare,a nic o tom nevedia. Aj moja mala chodi do skolky. Len man to dr povolila. Mam to v sprave,ze chodi na skusku (ako bude reagovat organizmus). A stale plati ze moze na plnych 8 h chodit do skolky a ona do prace .