Zdravím. Je tu prosím nejaká čerstvá mamička, poprípade sa ňou v blízkej dobe stane, ktorá nebola zamestnaná, je dlhšie už po škole a je aktuálne na úrade práce a zároveň priateľ-otec , (nie manžel), pracuje v Rakúsku na Rakúsku zmluvu? Nevznikol mi nárok na materskú samozrejme, a bolo mi povedané (už tromi odlišnými osobami ktoré sa tomu venujú), že keďže nemám nárok na materskú nevzniká mi ani nárok na rodičovský ale vzniká otcovi a ten to ma žiadať v Rakúsku. Ak by tam neschválili, vraj iba vtedy mne vznikne nárok. (Odpovede typu, to neni pravda kde žijeme nehľadám, pretože to už mám overené že to tak je). Podotýkam, priateľ bude zapísaný v rodnom liste pretože to už je úradne dohodnuté a podpísané. Keby mi niekto o tom povedal predtým dopíšem ho tam potom, žiaľ už to nejde. Ak tu niekto je kto to už takto žiadal, prosím ozvi sa mi, mám pár otázok ☺️
@veronikabr neni pravda, ze narok na rodicovsky ti nevznika, protoze jsi nepobirala materskou. Ale zbytek pravda je. Ty jsi nezamestnana a muz odvadi socialku a zdravotku v Rakousku, tak Rakousko je primarni zeme pro vyplaceni davky, myslim, ze by to tak bylo i v pripade, ze by jsi materskou mela. Ty si pozdas v Rakousku, pokud ti schvali, zjistis jaka je celkova vyska a v pripade, ze by to bylo mene nez na Slovensku, tak mas narok na doplaceni do vyse slovenskeho rp. Pokud ti neschvali, tak pak zadas na Slovensku.