Ahoj, aké máte skúsenosti príp. informácie ak my mamičky na rodičovskej dovolenke pracujeme pre Českú firmu na základe Dohody o provedení práce. tu pracu vykonavame na Slovensku v mieste bydliska,
pričom tam sa zdaňuje len vraj 15% a odvody nezrazia ceskym mamičkam na rodičovských, nie ako u nás.
Takže ja teraz ak to prijmem budem musiet tu sama si odvody doplatit a to dufam len vo vyske ako zamestnanec ci aj za zamestnavatela?
Je to vobec mozne čo sa to prijali za zákony? Tak v CR normálne by sme ostali poistenci štátu a len dan by sla dole a este ked je odpocet na danovnika tak min. dan vychadza a tu si musíme platit zdravotne aj socialne? Ja neviem či to podpisovat aby som sa nedostala do problemov i ked peniaze by sa zisli.
U nich je to tak, že do 10 tis.prijmu ostavaju poinstencami štátu a maju aj nizsiu dan...aj ziadne odvody..
Ja teraz budem musiet doplatit na nasom danovom urade rozdiel 15 a 20 percent?
Budem musiet hradit socialne aj zdravotne z tej dohody ked tam nic nezrazaju do 10 tis/330 eur? A v akej vyske?
Budem mat narok aspon na danovy bonus, ak cez 200 zarobim t.j. viac ako polovica min. mzdy..?
Neviem ci vobec do toho ist.Dakujem za rady.
A ešte jedna otazka ak zarobim viac ako 10 tis. resp.330 eur. tak tam mi budu odvadzat vsetko, ale ako by to bolo s prip. osetrenim.Prip. ked budem mat dve dohody jednu pre Slovensku firmu a druhu pre Cesku. Lebo tak sa mi dve prace rysuju.Dakujem