Ahojte maminky,,potrebujem poradit,, od 1 novembra nastupujem do práce,, budem robit nočné smeny a to 12tky ..mala by som zarobit okolo 600e v hrubom,,ale rodičák mi končí 14novembra(ma dcerka 3roky) a teda mala by som mat aj v decembri ..dcerka bude v školke od 1 novembra na celodenný pobyt..chcela by som vediet či by ten rodičák odoberu?..alebo sa mam dohodnut so šefom zatial pracovať na dohodu? či to nezaváži či je to TPP alebo dohoda?..
prípadne ak mi ho teda zrušia a od 1 idem do práce kedy to mám íst hlásit? ..ešte ma zaujíma kolko vychádza bonus na dieta? tos a dostáva ročne alebo každý mesiac..?moc sa v tom nevyznám...dakujeeeeeeeem
@lady511 praca s tym nema nic za november dostanes vyplatu aj rodicak, nikomu nic nehlasis, len si posleduj ci pride posledny v decembri, kedze 3r dovrsi v novembri.
danovy bonus sa vyplaca mesacne ale musis on zamestnavatela poziadat, dolozit RL, ak nepoziadas nevyplati ti, ale potom mas 2.moznost dodatocne si on poziadat pri rocnom zuctovani dani vo februari. a vyplatia zi ho naraz
je to cca 20e na 1dieta
pri 600e v hrubom bude tvoj plat cca 480e + 20danovy bonus-stravenky
@eeffka dakujem,,ale teraz ste ma baby aj vystrašili troška...lebo som si bola istá že mi napíšete že nemožem robit tolko hodín mesačne,,niekde som čítala či počula že ten počet hodín je obmedzený..nechcem niečo zanedbat a potom mat problémy,, 😒 ,o bonuse mi vravel buduci zamestnávatel aj o tom rodnom liste,,inak neviete kde vybavím výpis z registra trestov?..hladala som na nete,,niekde píšu na policií,, niede na mestskom,,tak neviem
@lady511 momentalne je stav taky ze mozes robit aj brat rodicak, boli predtým vsakovake variacie ale teraz je tak a snad to este mesiac vydrzi 🙂
vypis z registra sa riesi na prokurature , najdi si svoju:
http://www.genpro.gov.sk/register-trestov/zozna...
Ahoj nezoberu ti ho,kludne možeš pracovat aj poberat rodičak 🙂 a bonus na dieta ma mm cca 21€ aj drobne