Rodičovský príspevok a podpora

fixi3
24. máj 2023

Ahojte, prosim poradte lebo uz sa v tom stracam...ja som na materskej, ktora mi skonci v auguste, medzitym mi skoncil pracovny pomer v januari. Po skonceni md mam narok na vyssi rodicovsky prispevok ale rozmyslam ze by som si vyčerpala podporu. Manzel nastupuje do novej prace od 1.7. Ked si npr v septembri podame aby ja so. Isla na podporu a on na rodicovsky prispevok dostane tiez ten vyssi? A ja ked sa po podpore vratim na prispevok tiez pokracujem v tom vyssom?
Ďakujem

zojanka
24. máj 2023

@fixi3 Pokiaľ manžel nepoberal materské na to dieťa tak dostane nižší rodičovský. Kedže ty si poberala materské dostaneš vyšší, aj keď naň nastúpiš po podpore, to je jedno. Tam je to úplne jednoduché: poberanie materského = vyšší rodičovský príspevok.

mojvlk
24. máj 2023

@fixi3 z vlastnej skúsenosti dostane nižší žiaľ aj kes nárok na materskú by vznikol ale nepoberal ju...ale tak vždy lepšie ako nič

fixi3
autor
24. máj 2023

Cize aj ked by splnal podmienku naroku na md cize odpracovane 270 dni, bez toho aby nastupil na matersku nemoze dostat vyssi rodicovsky...chapem tomu spravne?

mojvlk
24. máj 2023

@fixi3 ano

zojanka
24. máj 2023

@fixi3 ano