Dobry den,Mamičky potrebujem o radu:Syn nastupi do skolky od septembra ako 2,5 ročny na cely den,Zaniká mi rodičovsky prispevok?
Nie
Zdravim, mam aj ja otazocku konci mi materska a prechadzam na rodicovsky mam sa ist este niekde nahlasit alebo to prechadza autimaticky pamatam si ze som na socialke vyplnala papuere len uz si presne nepamatam ake dakujem
@nikussska123 Treba sa ísť prihlásiť na SP na dôchodkové poistenie a samozrejme na UPSVaR požiadať o RP.
Dakujem krasne za odpoved
Dobry, opytam sa aj ja. Ked mal maly 2 roky (marec 2016) nastupil do jasliciek a ja do prace. Zrusila som si poberanie rodicovskeho prispevku 200 Eur a poziadala UPSVAR o príspevok na strarostlivost o dieta v max. vyske 280 Eur, kedze presne tolko sa v jasliach v BB plati...
Teraz od sept. maly nastupuje do skolky, ma 2,5 roka, aku mam moznost? Z UPSVAR mi budu od sept. platit uz len 80 Eur mesacne, kedze bude v skolke, ale mozem tento príspevok zrusit a poziadat naspat o rodicovsky príspevok 200 Eur? Dokym maly nema 3 roky, mam nan narok, nie? Ak sa mylim prosim opravte ma, dakujem 🙂
Ahojte maminy, chcela by som vás poprosiť o radu:
Nastúpila som do práce keď mal syn 1,5 roka (dôchodkové som si odhlásila), malý bol do 2,5 roka s mojou maminou a v septembri 2016 nastúpil do škôlky. S tým, že naďalej som poberala rodičovský príspevok, lenže tento mesiac (13.3) mi rodič. príspevok končí.
Mám nejakú povinnosť sa odhlásiť niekde na úrade?
Vopred vám za rady ďakujem. 🙂
nie