Dobrý deň, chcela by som sa opýtať minuli mesiac mi mali dovŕšil pol roka 12.6 mal 6 mesiacov vtedy by mi mala skončiť materská chcela by som vedieť koľko je rodičovský príspevok či je to jedna suma pre každého alebo sa to počíta podľa toho koľko som zarobila. ďakujem za odpoved
Materská netrva presne do 6. mesiaca veku dieťaťa, ale od nástupu na MD 34 týždňov. Na stránke sociálnej poisťovne je tabuľka, alebo si zavolaj kedy presne konci materská. Treba potom ísť na úrad vybaviť RP a ten sa ti bude vyplácať vo výške tuším 417,60+ rodinné pridavky
@226lenka chcem sa opýtať keď to pôjdem v piatim podať myslite že mi prídu peniaze už tento mesiac keďže som sama s malým a potrebujem ich
Piatok
Veď ty vieš kedy si nastúpila na materskú... Pozri si dátum nástupu a podľa tabuľky hľadaj kedy ti materská skončila, ak to podáš v piatok tak si nemyslím, že ti peniaze prídu tento mesiac. Ja som podávala žiadosť začiatkom mája a RP prišiel až v júni...
@valeriakadarova 1.12 tak by som mala materskú mať do 27.7 ? A dátum pôrodu od lekára bol na 19.1
Áno tak 🙂 ja som mala nástup na MD 5.9., termín pôrodu 17.10., porodila som 19.09. a materská mi skončila 34 týždňov od nástupu 🙂 skús napísať na mail sociálnej poistovne a oni ti presne napíšu kedy ti končila MD... Ale požiadaj o RP čím skôr, každopádne tento mesiac dostaneš len MD a RP od budúceho mesiaca
@valeriakadarova dobre ďakujem
Mne sa zda ze osamele matkyvrespnotcovia maju narok na dhsiu matersku, sa mi zda 37t ale nie som si ista, skus sa poinformovat😊
Ak hovorim zle nech ma opravia baby. Dostávam 361 uz aj spolu s pridavkami a myslim ze to je rovnako