Dobrý deň, máte už niekto skúsenosť s vybavením tohto rodičovského? https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=955 Účeinné je to od včera, ale dnes na ÚPSVaR v Poprade ni bolo po edané, že je to platné až od septembra, tak sa to pani ktorá tam pracuje dočítala. Vraj na to nemajú ešte žiadne žiadosti, ani program. Je tu niekto kto tento rodičovský už vybavil? Dieťa malo 3 roky v marci a minulý rok mi ho do spádovej škôlky neprijali. Ďakujem
Ked más rozhodnutie, ze ti v sk.roku 22/23 neprijali dieta do spadovej skolky, mozes si prist s tym rozhodnutim poziadat o rodičovsky od dna podania ziadosti. Navrhovala by som dnes, aby si mala RP vyplateny este aj za maj 23.
treba asi trvat na svojom a ziadost tam odovzdat
https://www.upsvr.gov.sk/buxus/docs/SSVaR/Monik...
myslim, ze Mihal sa nemyli
https://www.facebook.com/DanoveAOdvodoveTipyJoz...
A máš už rozhodnutie,že dieťa nezobrali aj tento rok?
@pepemommy ale ja som na úrade dnes bola a pani povedala že to platí až od septemba
.
Tu čítajte :
https://www.upsvr.gov.sk/vzory-ziadosti-v-slove...
"Žiadosť o rodičovský príspevok si môžu uplatniť aj rodičia detí, ktoré neboli prijaté do materskej školy v školskom roku 2022/2023, pričom rozhodnutie o neprijatí dieťaťa do spádovej štátnej materskej školy nemôže byť staršie ako 12 mesiacov. V tomto prípade nárok na rodičovský príspevok vzniká od podania žiadosti."
Plati to uz odteraz, kludne si podaj ziadost.. drzim palce, nech ti ho teraz od septembra uz vezmu.
baby a ked mi 4 rocnu ani tento rok (od septembra) nevezmu do skolky , tak mám stale narok na ,,rodicovsky,, ?
@marci77 ďakujem krásne 🌹
@soulmate9 ja mam rozhodnutie z minuleho roka na sk. Rok 22/23. Vy ste minuly rok neboli na zapise? Tak pojdete s rozhodnutim z tohto roku.
Minuly rok sme neboli , lebo nas hned ,,odpinkala,, riaditelka, ze maju vela deti v predskolskom a uprednostnili par deti , pracujucich rodicov.... Co Vam poviem, skolka na dedine 🙂 a tento rok to bude zrejme o tom istom, nakolko som tehotna, nepracujuca. ale ziadost sme uz dali na stol. Tak cakame 🫣 dakujem za odpoved ! 🙂
Malo tvoje 3 roky až teraz v marci? Ak áno, tak žiadosť do MŠ si mala poslať teraz v máji. Keď máš potvrdené neprijatie z minulého roka, kedy dieťa 3 r ešte nemalo, nárok na ten RP nemáš.
tak ja som uz aj dnes bola na urade, cakala som, ze tam bude naval.....a nikde nikto
doniesla som vyplnenu tu ziadost (tlacivo) a rozhodnutie z minuleho roku zo spadovej skolky podla trvaleho bydliska, ja som podavala prihlasky aj do 5 skolok, vo vsetkych pripadoch neprijate, aj som sa odvolavala ....a nic ....tak aj to som im tam dala
a dnes som niekde citala, ze sa o to da poziadat aj 6 mesiacov spatne (kto ma vsetky tie potvrdenia a narok), takze sa nemusite ani ponahlat, ja som si nebola ista
mali tam jedneho pracovnika na to urceneho, ten to naskenoval do systemu a do 30-60 dni dostanem vyrozumenie
takze tolko, ak splnate narok, nedajte sa odbit
prihlasku sme samozrejme podavali aj v tomto roku, rozhodnutie este nemame, ci dieta od septembra beru do spadovej alebo nie
do 31.augusta este nedovrsi 5rokov, takze vziat ju do statnej nemusia, u nas v obci je uz roky brutal problem umiestnit dieta do statnej skolky😔
No ja nebudem mat asi nárok až v októbri ma 3, škôlka ma volne strašne málo kvôli tomu ze idú povinné deti od 5 rokov,, bude so mnu chodiť do roboty 🤷♀️
A ak máš z minulého roka tak to platu len mesiac nie kým nebudeš mať nové rozhodnutie ?
@lienka.7 nemusia prijať. Musia prijať až v predškolskom veku. Bohužiaľ u nás je len jedna škôlka aj na okolité dediny🙄 ostatné mame dost ďaleko vzdialené. a uprednostňujú sa deti v predškolskom veku a deti oboch pracujúcich rodičov, co ja momentálne nie som, nakoľko som tehotná. Je to hrozne, nakoľko sa dcéra už pýta do škôlky medzi detičky.
skusenost nemam, na jar schvalili zakon, ze kazde dieta ktore dovrsilo 3 roky ma pravo na miesto v skolke, druha vec je realna kapacita, preto zaviedli tento rodicak.
ak ste boli na zapise, tak by ti ho mali vziat, ked uz dovrsil 3 roky a spatne sa to zrejme riesit nebude.