Rodičovský pri neprijatí do škôlky

31. máj 2023

Dobrý deň, máte už niekto skúsenosť s vybavením tohto rodičovského? https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=955 Účeinné je to od včera, ale dnes na ÚPSVaR v Poprade ni bolo po edané, že je to platné až od septembra, tak sa to pani ktorá tam pracuje dočítala. Vraj na to nemajú ešte žiadne žiadosti, ani program. Je tu niekto kto tento rodičovský už vybavil? Dieťa malo 3 roky v marci a minulý rok mi ho do spádovej škôlky neprijali. Ďakujem

heln
31. máj 2023

skusenost nemam, na jar schvalili zakon, ze kazde dieta ktore dovrsilo 3 roky ma pravo na miesto v skolke, druha vec je realna kapacita, preto zaviedli tento rodicak.
ak ste boli na zapise, tak by ti ho mali vziat, ked uz dovrsil 3 roky a spatne sa to zrejme riesit nebude.

pepemommy
31. máj 2023

Ked más rozhodnutie, ze ti v sk.roku 22/23 neprijali dieta do spadovej skolky, mozes si prist s tym rozhodnutim poziadat o rodičovsky od dna podania ziadosti. Navrhovala by som dnes, aby si mala RP vyplateny este aj za maj 23.

marci77
31. máj 2023

treba asi trvat na svojom a ziadost tam odovzdat

https://www.upsvr.gov.sk/buxus/docs/SSVaR/Monik...

myslim, ze Mihal sa nemyli
https://www.facebook.com/DanoveAOdvodoveTipyJoz...

domka222
31. máj 2023

A máš už rozhodnutie,že dieťa nezobrali aj tento rok?

autor
31. máj 2023

@pepemommy ale ja som na úrade dnes bola a pani povedala že to platí až od septemba

miselar
31. máj 2023

.

pepemommy
31. máj 2023

Tak sa vráť naspäť , vytlač si žiadosť čo ti mamička @marci77 poslala a trvaj na podaní. Už to platí od účinnosti novely

pepemommy
31. máj 2023

Tu čítajte :

https://www.upsvr.gov.sk/vzory-ziadosti-v-slove...

"Žiadosť o rodičovský príspevok si môžu uplatniť aj rodičia detí, ktoré neboli prijaté do materskej školy v školskom roku 2022/2023, pričom rozhodnutie o neprijatí dieťaťa do spádovej štátnej materskej školy nemôže byť staršie ako 12 mesiacov. V tomto prípade nárok na rodičovský príspevok vzniká od podania žiadosti."

anjelicek26
31. máj 2023

Plati to uz odteraz, kludne si podaj ziadost.. drzim palce, nech ti ho teraz od septembra uz vezmu.

soulmate9
31. máj 2023

baby a ked mi 4 rocnu ani tento rok (od septembra) nevezmu do skolky , tak mám stale narok na ,,rodicovsky,, ?

autor
31. máj 2023

@marci77 ďakujem krásne 🌹

tamvtme
31. máj 2023

@soulmate9 ano, je tonpre.deti 3-5 rokov

soulmate9
31. máj 2023

@tamvtme dakujem, som z toho trošku jeleň. Ešte mi žial neprišlo vyrozumenie zo škôlky či malú zobrali (4r) ale je tu vačšia pravdepodobnosť, že ju nezoberú, kedy mám potom prosím podať žiadosť o ten rodičovský? Viete mi prosím poradiť?

autor
31. máj 2023

@soulmate9 ja mam rozhodnutie z minuleho roka na sk. Rok 22/23. Vy ste minuly rok neboli na zapise? Tak pojdete s rozhodnutim z tohto roku.

soulmate9
31. máj 2023

Minuly rok sme neboli , lebo nas hned ,,odpinkala,, riaditelka, ze maju vela deti v predskolskom a uprednostnili par deti , pracujucich rodicov.... Co Vam poviem, skolka na dedine 🙂 a tento rok to bude zrejme o tom istom, nakolko som tehotna, nepracujuca. ale ziadost sme uz dali na stol. Tak cakame 🫣 dakujem za odpoved ! 🙂

morskyvanok
31. máj 2023

Malo tvoje 3 roky až teraz v marci? Ak áno, tak žiadosť do MŠ si mala poslať teraz v máji. Keď máš potvrdené neprijatie z minulého roka, kedy dieťa 3 r ešte nemalo, nárok na ten RP nemáš.

marci77
31. máj 2023

tak ja som uz aj dnes bola na urade, cakala som, ze tam bude naval.....a nikde nikto
doniesla som vyplnenu tu ziadost (tlacivo) a rozhodnutie z minuleho roku zo spadovej skolky podla trvaleho bydliska, ja som podavala prihlasky aj do 5 skolok, vo vsetkych pripadoch neprijate, aj som sa odvolavala ....a nic ....tak aj to som im tam dala

a dnes som niekde citala, ze sa o to da poziadat aj 6 mesiacov spatne (kto ma vsetky tie potvrdenia a narok), takze sa nemusite ani ponahlat, ja som si nebola ista

mali tam jedneho pracovnika na to urceneho, ten to naskenoval do systemu a do 30-60 dni dostanem vyrozumenie
takze tolko, ak splnate narok, nedajte sa odbit

prihlasku sme samozrejme podavali aj v tomto roku, rozhodnutie este nemame, ci dieta od septembra beru do spadovej alebo nie
do 31.augusta este nedovrsi 5rokov, takze vziat ju do statnej nemusia, u nas v obci je uz roky brutal problem umiestnit dieta do statnej skolky😔

tamvtme
31. máj 2023

@soulmate9 ua dalsi rok (co zacne teraz od septembra) sa da ziadat aj spat do 6 mesiacov od vzniku naroku, to len za preodsly skolsky rok sa spatne neda

marci77
31. máj 2023

@tamvtme
aha, tak esteze som bola dnes 😅

jana005
31. máj 2023

@pepemommy ja som bola včera na úrade a povedala mi, že mám prísť v auguste, že oni ešte nemajú žiadne informácie k tomu.
Ale ako teraz čítam, tak ak som nepodala žiadosť včera ani dnes, peniaze za máj nedostanem.

zuzulka558
31. máj 2023

No ja nebudem mat asi nárok až v októbri ma 3, škôlka ma volne strašne málo kvôli tomu ze idú povinné deti od 5 rokov,, bude so mnu chodiť do roboty 🤷‍♀️

pepemommy
31. máj 2023

@jana005 podaj mailom do 24.00 musia akceptovať

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lienka.7
31. máj 2023

@soulmate9 4 ročnú ti od septembra vziat musia. Alebo teda jej hľadať miesto inde. Od budúceho roka potom už aj 3 rocne.
Inak nič v zlom, to kde bývaš, ze ti nevezmu 4 rocne dieta?

jana005
31. máj 2023

@sheila121 ja mám nárok za minulý rok, nie za tento.

jana005
31. máj 2023

@pepemommy ďakujem, snáď.
Možno mi ani neuznajú, lebo my nemáme spádovú škôlku a nemali sme ani žiadnym nariadením s nikým podpísanú zmluvu.
Ale vyskúšam. Poslanci nevedia, že aj takáto situácia môže nastať

miselar
31. máj 2023

A ak máš z minulého roka tak to platu len mesiac nie kým nebudeš mať nové rozhodnutie ?

jana005
31. máj 2023

@miselar ja som pochopila, že až do augusta.
Lebo dieťa ti zoberú až od septembra.
A keď ti ho nezoberú, tak rodičovský budeš mať až od septembra, nie už teraz.
Teraz od mája môžu dostať rodičovský len tí, ktorým minulý rok nezobrali deti.
Ostatní až od augusta

soulmate9
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
soulmate9
31. máj 2023

@lienka.7 nemusia prijať. Musia prijať až v predškolskom veku. Bohužiaľ u nás je len jedna škôlka aj na okolité dediny🙄 ostatné mame dost ďaleko vzdialené. a uprednostňujú sa deti v predškolskom veku a deti oboch pracujúcich rodičov, co ja momentálne nie som, nakoľko som tehotná. Je to hrozne, nakoľko sa dcéra už pýta do škôlky medzi detičky.