Rodičovský pri druhom dieťati

aninkaninka
16. jún 2021

Ahojte.. Ako to je máme dcérku, ktorá bude mat v january 2 roky, no v decembri by sa nam malo narodit 2.babo(dufam,ze to vsetko dotiahneme do konca a bude vsetko ok), ako to je teda potom s vybavovanim.. Meni sa tam niečo, netuším načo sa mám pripravit pri nasich úradoch, tak ak niekto vie, velmi pekne prosím o radu. VOPRED VEĽKÁ VĎAKA 🙂

dollyzv
16. jún 2021

No podľa toho či máš nárok na materskú,či si pracovala/pracuješ aký máš rodicak teraz

aninkaninka
autor
16. jún 2021

@dollyzv no kedze som. Momentalne na rodicovskom s dcerkou tak narok na matersku, podla mna nemám, a tym padom asi iba na rodicak, a pracovala som pred malou, teraz nie

dollyzv
16. jún 2021

@aninkaninka tak závisí od toho či máš reťazovy pôrod,čo podľa vsetkeho mas,trvá to ešte stále pracovný pomer alebo si dala/dostala výpoveď?
Ak ti PP stále trvá máš opäť nárok na materske

aninkaninka
autor
16. jún 2021

@dollyzv dostala výpoveď kvoli korone(zatvoreny podnik)

dollyzv
16. jún 2021

@aninkaninka keď si pred tým poberala materskú,predpokladám že máš aj vyšší RP,ten si môžeš nechať do 3.roku prvorodenej a potom si nahlásis RP na mladšie..popripadne je možnosť otec so staršou na materskú a ty na Rodicak s mladším..po narodení vybavis zatiaľ len prídavky a príspevok pri narodení ak si teda ponecháva ten vyšší RP(nemôžeš poberať oba) jedinec prípade že by otec išiel na materskú zo staršou,máš nárok na RP na mladšie ;) len po skončení materskej treba jeden RP stopnúť..neviem či si môžeš vybrať ktorý,hádam ešte niekto poradi

aninkaninka
autor
16. jún 2021

@dollyzv velmi pekne ďakujem, presne to som potrebovala vedieť, či mozem pockat do tych 3 rokov a potom podať žiadosť, alebo sa to podava dopredu, este raz velka vdaka a pekny deň

botka19
16. jún 2021

@dollyzv tak ale to uz je ina konina. RP sa sucasne s materskym neposkytuje. Mozny je len subeh materskych.

nafka0483
16. jún 2021

@dollyzv Nie je moznost otec na materskej so starsim a ona na rodicaku s mladsim. Toto je mozne, len ak by obaja mali matersku - kazdy rodic na jedno dieta. Ale kombinacia RP a MD mozna nie je.

dollyzv
16. jún 2021

@aninkaninka
@botka19
@nafka0483 oh áno,ospravedlňujem sa,dá sa to len v prípade že by ona bola na materskej s mladším a otec so starším