Rodičovský, práca na dohodu a trvalý pracovný pomer

mandragora22
2. máj 2012

Dobrý deň, viem, že o RP a jeho možnostiach sa tu už veľa popísalo, ale vzhľadom k tomu, že každá diskusia sa napokon vyvinie do úplne inej debaty a ja nemám čas čítať kompletne celé diskusie, rada by som bola, keby ste mi na základe vašich skúseností, či poznatkov odpovedali, či poradili. Ešte takmer rok by som mala poberať RP, ten vo výške cca 194 €. Ak by som sa zamestnala niekde na dohodu, alebo priamo na trvalý pracovný pomer, prídem o RP? Alebo je nejaká možnosť, ako si privyrobiť a neprísť ten rok o RP? Budem vďačná za každú radu! 🙂

liz_lemon
2. máj 2012

@mandragora22 ono kvoli tejto informacii, nie je vobec potrebne citat nejake diskusie, staci si to zadat do google
ale pri poberani RP mozes pracovat aj na dohodu aj na TPP, bez toho aby si prisla o RP

sorciera24
2. máj 2012

@mandragora22 nie, neprides o RP, ja uz skoro rok pracujem na TPP a aj poberam RP (do 3 rokov dietata)

didiana333
2. máj 2012

Ja som hned po MD išla robiť a RP dostávam až do troch rokov.

mandragora22
autor
2. máj 2012

@liz_lemon
@sorciera24
@didiana333 ahojte baby, dakujem pekne za informaciu!!! ja som sa obavala, ze ked zacnem pracovat, tak sa mi ani neoplati, lebo pridem o prispevok, tak toto je pre mna pozitivne! 🙂 🙂

1lussy1
5. okt 2012

ahojte chcela by som sa opytat som na rodičovskom prispevku mám normálne zmluvu v zamestnani a chcela by som pracu na dohodu popri materskej.Zakladna hruba mzda je 200 eur neviete mi poradit čo mi z toho strhnu kolko budem mať čistu mzdu?4i sa mi to oplati.Diki moc

beruska.zuzanka
5. okt 2012

@1lussy1 ako dohodárovi Ti strhnú daň z príjmu, čo je 20%, teda 40€ ak sa nemýlim, ostane Ti 160€