Ahojte, vyzná sa v tom niekto? Som na rodičovskej, bez živnosti alebo trvalého pracovného pomeru. Keď som zistila, že som tehu, tak som si založila dnp a platím už tretím mesiacom aby mi vyšla materská.
Tehotenske mi vyšlo z minima.
Čiže poberám rodičovský a tehotenské a platím dnp. Momentálne sme financne na tesno a veľmi by mi pomohla PN. Aspoň neplatiť dnp, nejde o to z čoho to vypočítava ju. 270 dní poistenia za posledné dva roky mame.
Môžem ísť na PN? Bude to mať vplyv na to co poberám?
Dakujem za každú radu
Aha, nevedela som,že vám vyjde 26 týždňov. Rodičovská a materská je rozdiel, počas RD pokiaľ reálne aj nepracujete, nemôže byť PN, keďže aj poistenie je vtedy prerušené. Tehotenské sa môže poberať súbežne s PN
@dendusa ja som sla na PN, ked som mala dnp... PN som mala minimalnu a dnp mi normalne dalej pokracovalo a neplatila som lebo som bola PN .... matersku normalne vypocitali z dnp......
len pozor ak ste na rodicaku tak aby Vam dali PN lebo v podstate ste doma s dietatom
@andula1988 mate skusenost zeby to odmietli? Teoreticky narok na rodicak mam do troch rokov veku dietata bez ohladu na to ci pracujem alebo nie...v informaciach o naroku na pn nie je spomenute, ze sa vylucuje s rodicakom...
@dendusa ono sa to nevylucuje, Pn mozete poberat aj popri rodicaku ale PN vyplaca socialna poistovna, takze ak sa im nieco nebude zdat ocakavajte kontroly a podobne ....
@draik Dobrý večer. Mohla by som sa opýtať, či by ste mi poradila prosím, ako je to s platením dobrovoľného nemocenského ak mi vychádza nástup na materskú 16.3.?Treba celý mesiac zaplatiť keby som potom išla náhodou na pnku keď porodím? Viem, že sa nemá ukončiť aby som mala nárok. Rodiť by som mala v apríli. Dakujem
@draik ja sa pripnem a niesu tam nejake nove obnedzenia ze sa dni poistenia nezaratavaju pocas PN pri dnp?
Viem ze kedysi sa dala dosiahnut max materska za par dni plateneho dnp ale ako je to teraz
@andula1988 minulý rok to tak bolo, neviem o tom, žeby tento rok v tomto nastala zmena. Skúste napísať na socialku. Ja mam s nimi vo ZV dobre skúsenosti.
@dendusa len neviem ci po novom to nebolo tak ze pocas dnp a pn a dni nerataju ako nemocenske poistenie … tam boli zmeny koli tymto spekulaciam ale neviem ako to presne pomenili …. Predtym to slo normlne
@andula1988 dobry den, zistili ste, ako to je? Ci sa rata dnp aj pocas pn? Dakujem za odpoved😊
@danniey zatial som nezistovala, momentalne nemam taku situaciu
Môžeš ísť na PN, bude ti vypočítaná z minima, pravdepodobne aj následná materská. Konkrétne na čo myslíš,že by to mohlo mať vplyv?