Rodičovský a príspevok na jasle

lele1310
16. sep 2022

Ahojte mam páru otázky. Mam 2 deti, staršia dcéra bude mať v októbri 2r. Mladšia ma 9m. Poberam rodičovský príspevok na mladšiu 9 mesačnú. Staršiu by som chcela dať do súkromných jasly. A nastúpiť do práce na dohodu. Viem trochu na zamyslenie keďže mam ešte 9 mesačnú. Ale s nou by bola moja mama. Len by na ňu bolo veľa 2 deti. No a moja otázka znie môžem poberať rodičovský prispevok tých 280e na mladšiu 9 mesačnú a požiadať o príspevok na súkromné jasle pre tu staršiu 2 ročnú? Viem ze popri rodicaku môžem ísť do práce tak to chcem využiť. Nakoľko som na deti sama a situácia s cenami je taka aká je. Ďakujem za každú odpoveď a radu pretože všade mi povedia ináč a ja už som zmätená.

ikonica
16. sep 2022

Nie. Rodicak ci prispevok na jasle dostavas vzdy len jeden ci mas jedno dieta alebo pat...

zojanka
16. sep 2022

@lele1310 Prispevok na starostlivost (na jasle) moze byt vyplacany aj na dve deti do 3r, keby obidve chodili do platenych jasliciek. Ale rodicovsky + prispevok na starostlivost subezne nemoze byt. Bud jedno alebo druhe.

evica17
16. sep 2022

@zojanka čiže by bol 2x príspevok na jasle ? A koľko je taký príspevok ?

alenah31
16. sep 2022

@evica17 tolko kolko stoji poplatok v jasliach, max. vsak 280e. Ak ta jasle budu vychadzat mesacne 120e....stat posle len 120e, ak budu stat 350e, stat posle 280e a ty si doplatis rozdiel. Na urad dokladas zmluvu s jaslami kde je uvedene kolko budu stat + dolozis potvrdenie z prace, ze pracujes. Preto ak mas jedno dieta a jasle stoja menej....je lepsie ponechat si RP

petricka22
16. sep 2022

@lele1310 ja len dodam, ze neviem od kial si, ale u nas jasle so stravou pod 380 nenajdes