Ahojte našla jsem tu diskisi na téma, že manžel pracuje v čr, no já mám trošku jiný problém. Jsem češka, provdala jsme se tu na Slovensku na slováka, pracovala tu a i porodila. Dostávala jsem mateřeskou, mám tu i já i syn trvalý pobyt. Teď pobírám 3 měsíce rodičovský. Rozhodli jsme se, ale že vezmu mnažela k nám do Čr, kde už mám i práci a budeme se tam stěhovat. Manžel tam práci nemá, je tu poběratel vysluhového duchodu. Máme nárok stále na rodičovský tu na slovensku? Já mám trvalý pobyt tu i v čr, nakolik nemám ještě nárok na slovens. občanství a kdybych travalý v čr zrušila, neměla bych žádné občanství, takže mám 2 trvalé pobyty ve 2 zemích. Poradíte mi ? Díky
@terezkazv
TETA!!!! O žádný občanství nepřijdeš!!! a nechceš to udělat opačně? Že by si tam napřed tvuj chlap našel robotu a pak ty? Psalas, že až nějak v apríli, takže to asi nemáš na 100% co? A jako s malym děckem a abysme byli závislí jen na rodičáku a výsluze, která vám možná pokryje inkaso bych zkušebku neriskovala... A když nebudeš rušit TP tak nikdo nezjistí, že tu de facto nejsi.