Ahojte, vie mi prosim niekto poradit, ake mam povinnosti ohladom uradov, pokial pocas trvania RP nastupujem spat do prace na povodne miesto?
@amaca mne povedali, ze si mam na UPSVR podat ziadost o odobratie RP ku dnu nastupu do prace. nie je na to ziadne specialne tlacivo. ostatne by mal asi zariadit zamestnavatel, napr tu Soc poistovnu..
a ak dieta ide do jasli a chces prispevok na starostlivost o dieta, treba si podat ziadost on (UPSVR).
@amaca ahoj, tym ze nastupis opat do prace, ma tvoj zamestnavatel poviinosti prihlasit ta do SP, tym padom ti SP zrusi RD... Rodičovsky prispevok ti ostava v pripade, ze nedavas dieta do nejakeho predskolskeho zariadenia... ak davas, tak si mozes poziadat o vyplacanie prispevku na starostlivost o dieta a tym padom zrusit RP, ten prispevok na starostlivost o dieta sa vyplaca do max. vysky 230 eur, teda napr. ak budes platit za zariadenie 150 eur plus strava 20 eur (uvadza priklad) tak ti UPSVaR bude vyplacat 170 eur... musis ale predkladat kazdy mesiac blocky o zaplateni zariadenia, kde je dieta umiestnene a urad ti preplati to co ti zaplatis, nie viac, nie menej... je to vyhodne v pripade, ze platis viac ako je RP, ak platis menej, nemusis si o to ziadat a budes dostavat nadalej RP.
mam v tom chaos a tiez sa ma to bude tykat....koncim RD v oktobri a potom by som mala ist do prace...ale do prace mam 80 km, manzel stale mimo SR takze nemá mi kto vyberat maleho zo skolky, budem musiet poziadat o predlzenie RD do 5 rokov. A RP sa nezrusi automaticky?
Viem, ze je ina otazka....este k nej. ja som na RD a som zamestnana na dohodu a normalne mi chodi aj RP aj vyplata. da sa to, nic nemusim nahlasovat. na RD mozeme uz normalne pracovat. ja pracujem z domu a ked nastupim do svojho zamestnania zamestnavatel ma nahlasi opat na soc. aj teraz som u ineho zamest na soc. mozem tam byt aj 5x u ineho zamestnavatela. Samozrejmostou je potom danove priznanie.
Treba este mesiac pred tym napisat zamestnavatelovi ze nastupujes, aby vedel pripravit tvoju poziciu atd. To mam od toho svojho info. A nemusis nic rusit ak maly bude doma s babkou a do 3 rokov budes mat RP.
@amaca myslim, ze sa staci odhlasit zo socialnej poistovne, ak si bola prihlasena na starosltivost o dieta. a to je hadam vsetko. ja tiez nastupujem v septembri po rocnej MD a neviem o niecom inom, co by bolo potrebne pred nastupom riesit.