Momentálne som na rodičovskej dovolenke, ale stále zamestnaná aj keď nepracujem. Chceli by sme druhé bábo. Pri prvom som bola skoro celé tehu na pn-ke, takže predpokladám že budem na nej aj pri druhom. Keď mi skončí rodičovská mám nárok hneď na pn-ku? a potom budem mať nárok aj na materskú? ďakujem za odpovede.....
@zalka ako je to v pripade, ak po skonceni RD je zena tehotna, ale zamestnavatel, u ktoreho ma sice zmluvu na dobu neurcitu, zrusil jej pracovne miesto a teda nema pre nu pracu? nemoze ju vyhodit, kedze je v ochrannej lehote. co v takom pripade? moze ju prinutit, aby isla na PN? co ak na PN nie je dovod?
a ak by aj na PN nastupila, ovplyvni PN-ka vysku materskej (ktora by mala byt vo vyske ako pri prvom dietati)?
@zalka RD mi konci 11/2014. ak by som teda bola tehotna, ale zamestnavatel pre mna nema pracu a nastupila by som na PN, pricom porod by bol v nasledujucom roku (cisto hypoteticky), ako by ta PN-ka ovplyvnila vysku MD?
a moze ma prinutit nastupit na PN? ako sa to vobec riesi? nemal by mi platit nahradu mzdy, ak na PN nie je dovod?
@baklik no len náhradou mzdy by si si mohla veľmi pokaziť MD ... ak ti RD končí 11/2014 tak by som nastúpila na pár dní do práce ... ( čerpala dovolenku ) a až tak by som šla na PN ... Pn bude rátaná z predpokladaného VZ , a MD v roku 2015 bude rátaná z toho príjmu ( tá dovolenka ) ak by si nečerpala dovolenku, resp. ak by si neodpracovala aspon 1 deň tak MD v roku 2015 by si mala minimálnu bezohľadu na príjem v práci.
@t_fire áno máš nárok po skončení RD na PN aj na MD.