Rodičovská, nástup do práce a opäť rodičovská

misinka26
17. dec 2013

Prosím potrebujem poradiť. Mala som od januára nastúpiť do práce ale dnes mi zamestnávateľ oznámil, že sa chce dohodnúť na výpovedi s odstupným. Ako to mám urobiť aby som mohla dostať odstupné ale ostať na rodičovskej ?? Odhlásiť sa , podpísať výpoveď a opäť sa nahlásiť ??? je to vôbec možné ??? Nechcem prísť o odstupné lebo zamestnávateľ je nevyspitateľný a možno po oficialnom ukončení rodičovskej by mi už nič nedal ... malý má len 13 mesiacov. Ďakujem.

jajus28
17. dec 2013

@misinka26 ved mozes naraz poberat rodicovsky a aj pracovat, len ked ides do prace oznamis to na urade socialnych veci arodiny, a to len preto aby od daneho mesiaca uz za teba neplatili socialku a zdravotnu ale zamestnavatel.

zalka
17. dec 2013

@misinka26 súhlasím s @jajus28 upozornujem, ak chceš mať podporu tak na UP musíš nastúpiť najneskôr do 1 roka od skončení PP ... takže po výpovedi odporúčam prepísať RP na mng. k prvému v mesiaci , a ty sa zaeviduj na UP, pol roka budeš poberať podporu .. a potom prehlásite zase RP na teba a budeš pokračovať v rodičovskej .

Ak to neurobíš ... tak po dosiahnutí veku 3 roky dieťaťa nebudeš mať nárok na podporu v nezamestnanosti ...

misinka26
autor
18. dec 2013

@jajus28
@zalka Kočky ja nechápem ... ja nechcem pracovať len chcem podpísať dohodu dostať odstupné ( musím ho zobrať kým ponúkajú ) a pokračovať v rodičovskej ... na podporu nemám nárok či mám ??? som robila len rok a dva mesiace a potom šla na materskú ... čiže mi môže dať výpoveď aj počas rodičovskej ??? či teda môžem podpísať dohodu ???

mima4
18. dec 2013

@misinka26
a v dohode ti da odstupne? toto musis s nim ty prekonzultovat, či ti da alebo nie. A ked nie, tak nič nepodpisuj. Nech ti da oficialnu vypoved z organizačných dôvodov.
To ze baby si myslia, ze chces pracovat vychadza z nadpisu temy... 😉

misinka26
autor
18. dec 2013

@mima4 Včera mi volal, že buď sa dohodneme a zoberiem odstupné alebo nastúpim a budú mi kukať cez prsty a čakať na príležitos kedy urobím chybu a vyrazia ma ... tak som povedala, že vezmem odstupné ... len neviem či je to možné počas RD... Máš pravdu v nadpise to je ale keď si prečítaš koment k tomu tak pochopíš, že ide len o odstupné ...

jajus28
18. dec 2013

@misinka26 ahoj podla mna mozes podpisat dohodu a nadalej pokracovat v materskej, ved aj ja som dostala vypoved ked som bola na pn tyzden pred nastupom na matersku, a pn som poberala dalej, ale pre tvoj pokoj, chod na urad socialnych veci a rodiny a opytaj sa to budes mat najistejsie a este ti aj poradia, ci niekde musis nahlasit aj zmenu ze budes nezamestnana. A myslim, ze ist sa nahlasit na urad prace je blbost, lebo pokial ti schvalia podporu budes mesiax bez primu a po ukonceni zase musis vybavovat rodicovsky, podla mna zbytocne vybavovacky.

misinka26
autor
18. dec 2013

@jajus28 Ďakujem 🙂 Ja nechcem podporu dovtedy verím, že sa zamestnám kým to bude aktuálne ... ja len chcem dostať aspoň to hlúpe odstupné keď už somnou tato vypiekli ...

jajus28
18. dec 2013

@misinka26 ved to ti verim, aspon, ze sa nezachovali ako chrapuni a odstupne ti ponukli. Tak ho zober podpis dohodu a pre istotu sa dovtedy poinformuj, aby si bola kludna, ze vsetko mas na poriadku, bo na uradoch su blazni, napr ja som isla s materskej na rodicovsku, este som isla na zdravotnu sa spytat ci netreba nahlasit zmenu, a ta sa dusovala, ze naxo ona to tam ma, za mesiac mi prisla vyzva ak do tyzdna nepridem nahlasit zmenu budem samoplatitelka no na porazenie z nich 🙂. A este ma napadlo kludne si na ich stranke mozes zistit mail a popisat situacii a do par dni ti pride odpoved ako mas postupovat 🙂, nemusis sa tam ani motat.

misinka26
autor
18. dec 2013

@jajus28 Ďakujem veľmi pekne za pomoc ... no veď aspoň, že to odstupné ale aj tak sa zachovali ako chrapúni, najskôr ma volali veľkodušne do práce, že keď sa nevrátim, že už sa nemusím tak som si všetko vybavila, dala malého do jaslí a v januáry som teda mala nastúpiť a včera poobede mi volal šéf toto ... a vysvetlil to tým, že mám melé dieťa ... no čo na to povedať ...