Ahojte maminky niekde som davno citala, že ak mate dvojičky da sa uplatnit rodičovský prispevok na kazde dieta čiže 200+200 (zhruba). To druhe ale musi chodit do školky alebo byt s opatrovatelkou.....Ako to funguje neviete?? Viem, že susedka dala dvojičky do školky a poberala ten prispevok na obe ( asi 3 roky dozadu okolo 500eur) Dakujem za rady
To je ale len do troch rokov? Ci nie?
Ahoj,no aj ja tak viem,zistovala som si to.mama musi pracovat å deti musia byt bud s opatrovatelkou,alebo v sukromnej skolke.nie v statnej..je to dø 3 rokov.ja som radsej zostala s nimi doma az dø 3 rokov å nelutujem 😉
@veronikavaneska no nie je to rodičovský ale príspevok na opatrovanie je vo výške 230e mesačne, a ty ako matka by si musela chodiť do zamestnania, lebo už by si nebola na rodičovskej dovolenke ... a deti by boli v škôlke ( jasliach ) Up by preplatil skutočné náklady čiže ak by FA zo škôlky bola 100 e na dieťa, ty by si dostala 200 e a bodka.
Ak by bola škôlka za 300e mesačne na dieťa ty by si dostala tých 230 e na preplatenie, zvyšok by šlo z tvojho vrecka.
Ak by ti opatrovala opatrovateľka a faktúrovala by ti 230e na dieťa tak tolko by si dostala, ale ako píšem musela by si sa vrátiť do práce, a ked nepracuješ ale pracuje tvoj mng. tak on by mohol požiadať o tento príspevok a ty by si musela sa ísť zaevidovať na UP.