Rodičovská matky a materská u otca

13. apr 2024

Ahojte da sa ostat na rodicaku so starsiou dcérkou a manžel aby isiel na materskú ? Ide o to ze so starsiou som pracovala a mam vyšší rodicak.. po materskej by som nastúpila s bábätkom.. da sa to takto? Ďakujem za komentáre

luliu
13. apr 2024

Nie je možné poberať MD a RP sucasne

iv007
13. apr 2024

Nie, tato alternativa nie je mozna. Jedine subeh MAT na obidve deti, ty na mladsie a muz na starsie. Naspat do prace alebo neplatene volno a zdravotku si platis sama.

autor
13. apr 2024

@iv007 chápem toto ale ja sa pýtam ze ci sa neda ostat so starším a otec s mladším na materskej a ja ostat na rodicaku

autor
13. apr 2024

@luliu treba si aj prečítať co som pisala ja vobec nepíšem o tom ze chcem poberať súčasne MAtersku aj rodicak ale ze chcem ostat so starsim a manžel aby isiel s bábätkom na materskú toto chcem vedieť ze ci sa to takto da 🙂

lucylaw
13. apr 2024

Nie,nedá sa to,žienky vyššie ti odpovedali dobre,môžete poberať naraz len materské na obe deti - muž na staršie a ty na mladšie,ale nemôže poberať on materskú a súčasne ty rodičák..

zojanka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zojanka
13. apr 2024

Dobre ti baby napísali. Nedá sa poberať rodičák a materské súčasne do jednej rodiny. Že jeden rodič na jedno dieťa RP a druhý rodič materské.

54tinka54
13. apr 2024

Môžete zostať obidvaja doma tak ako píšeš ale len v tom prípade, že ty budeš osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov, ale bez nároku na rodičovský príspevok.

petamich
13. apr 2024

ty mozes ostat doma ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov (bez naroku na prispevok) a manzel moze ist na matersku s mladsou

pozor ale ak si nemala narok na matersku s mladsou, tak budes mat narok iba na nizsi rodicovsky prispevok - potom nech radsej pobera manzel (po materskej bude mat narok na vyssi) a ty nadalej bez prispevku

mogaa
14. apr 2024

Nemôže sa poberať materská + rodičák, len 2 materské.....je jedno že muž by bral materskú a ty rodičák - to sa nedá.....