Ahojte, pre istotu si chcem overit jednu vec. Popri RP nastupujem spat do prace, dieta pojde ako 2,5 rocne do statnej skolky na cely den. RP mi nadalej zostava? Dakujem
@amaca áno, zatiaľ zostáva do 3 rokov veku dieťaťa.
@bocianka123 prosím ťa a nevieš, čo plánuje vláda ohľadom rodičovského príspevku na budúci rok? Myslím tým, či sa ho nechystajú zrušiť tým mamičkám, ktoré budú pracovať, v septembri pravdepodobne nastúpim do práce na skrátený úväzok na nejaké 4 hodiny denne, ale ak pracujúcim mamičkám vezmú ten RP, tak sa mi to veru neoplatí. Akosi nestíham sledovať správy a preklikávať sa k tomu na nete. Vďaka 😉
@petraslov no pokiaľ ja viem, tak sa zatiaľ nechystá žiadna zmena v tejto oblasti, lebo by ma teda nahnevali dosť.
ahoj, keďže sa tu rozoberá táto téma, mám hneď niekoľko otázok ak môžem. Moja dcéra bude mať na rok v septembri 2,5roka. Môže mi ju škôlka nezobrať, resp. aké sú podmienky aby mi ju vzali, nie je to skoro? Ide mi hlavne o to, že ak mi ju nezoberu, a bude musieť ísť do školky až ako 3,5ročná to už nebudem ani rodičovský dostávať, pochybujem že by som sa k nejakému príspevku vôbec dostala a pracovať tak nemôžem lebo malú nemám komu zveriť a pri dnešných platoch si najímať operky alebo dávať deti do jaslí, neviem či sa vôbec oplatí, no ani bez toho príspevku žiť pol roka, keď prerábame dom, už teraz nám to vychádza len tak tak... viete mi poradiť?
Ahojte chcem sa informovať, ako je to, malého mi zobrali do škôlky od septembra nastupuje, bude mať 2,8 mesiaca, pôvodne som mala ísť pracovať, ale pravdepodobne od septembra nepôjdem, možno od oktobra, možno neskôr, ešte neviem, môže byť malý v škôlke celý deň či len pol dňa, ak nepracujem a som na RP?
ja som mala pocit že bolo minule v správach že od nového roka idu meniť to čo je teraz to že matka može dostavať aj RP aj chodiť do práce...a neaké špekulácie aj o porodnom boli či nie?
No zistila som si to, musím zobrať na UPSVaR potvrdenie o prijatí dieťaťa do škôlky resp.potvrdenie, do ktorej škôlky je dieťa prijaté a kopiu prac.zmluvy. Vtedy bude všetko ok a nezoberú mi nič a dieťa môže byť v škôlke na celý deň. Pekný deň všetkým hádam som pomohla niekomu kto o tom ešte nevedel.
Ja presne riešim toto isté. Dnes som bola v práci a nastupujem 5 septembra. V robote na osobnom mi nevedeli povedať nič.
@serafinka1 @kika29 asi v každom meste to riešia inak, ja som si zisťovala u nás, tak netreba nič nosiť, zo zákona vyplýva, že rodičovský sa poskytuje do 3 rokov bez ohľadu na to, či dieťa chodí do škôlky alebo je doma, či matka pracuje alebo nie. Žiadne potvrdenia ohľadom škôlky alebo práce im netreba 😉
Ahojte, je tu niekto kto bol po skonceni rodicovskej dovolenky 3 mesiace na predlzenej rodicovskej dovolenke (stat robil za vas odvody, ale nemali ste ju platenu), potom islo dieta do skolky na cely den a vy ste ostali nezamestnana? Dostali ste potom nejaku podporu? Dakujem
@serafinka1 ahoj, chcem sa opýtať, či je jedno do akej škôlky dieťa nastúpi (ja dám do štátnej - obecnej škôlky) a ostáva to tak aj po 1.1.2013? Chcela by som ísť do práce na 4 hodiny do práce a na doobedie by som dala dcéru do škôlky, prípadne by som chodila iba určité dni v týždni 🙂
Neviem, moje deti chodia do štátnej. A čo bude po 1.1. to ešte neviem.
@liz_lemon
@bocianka123
@serafinka1
Dobrý deň, dcéra má chlapca v septembri mal 2roky, do školky ho zbrali od 1,10..čiže včera, a chcela by ísť pracovať....takže ostane jej rodičovský príspevok??Lebo v školke jej povedali aby nikde nenahlasovala, že maleho dáva do školky....????neviem prečo??že na urady nech si potom zanesie len prijatie do zamestnania..a že dieťa ma v opatere stara mama....ako to vlastne je môžte mi poradiť??a môže sa pracovať aj na plný úvezok?
Ahojte. Mam otazku. Do roboty idem v polke januara ale mala ide do skolky 1.decembra. ostava mi rodicovsky? V skolke maju adaptacne obdobie tak ju musim dat skor ako zacnem robit,ved kto by ma pustal z roboty uz o 11tej...
@amaca ano, ostava