Rodičovská dovolenka a výpoveď - kroky ako ďalej

evita168
26. jún 2017

Ahojte, dostala som v práci dohodu o ukončení pracovného pomeru ku koncu juna a momentalne som na rodičovskej dovolenke, musím sa ísť niekam nahlásiť alebo zaevidovať? Na upsvar alebo socialka alebo zdravotna? Mam nárok čerpať aj podporu ked som dostala výpoveď (musela by som rodicak prepisat na priatela)??? Alebo ked sa mi skonci rodicak budem mat narok na nejaku podporu ako nezamestnana?

nataliaslivkova
26. jún 2017

Msm taku istu situaciu po 11rokoch firma stale ostava zarial ale vsetkych prepustaju a neskor asi pojde do likvidCie chceme ukoncit dohosou a odstupnym a bez vypovednel lehoty ale mala ma az za 1,5roka 3rok co mi teda konci materska co potom ?vznilne narok na podporu?

mimac
27. jún 2017

to sú všetko otázky pre sociálnu poisťovňu, treba vedieť, ako vás evidovali, ako zdravotne poistenú určite,ale neviem ako to je keď je žena do troch rokov dieťaťa na rodičáku, sa mi zdá, že sociálka vás vedie ako dôchodkovo poistenú -IBA, na poberanie dávky v nezamestnanosti musíte mať platené poistenie v nezamestnanosti, po dobu 730 dní pred zaradením do evidencie na UPSVaR za posledné tri roky..

bale1rinka
27. jún 2017

ak je žena zamestnaná počas toho ako poberá rodičák-teda zam-eľ jej nedal výpoveď tak ak sa nevráti do práce po tých 3 rokoch tak žena dostane dávku v nezamestnanosti keď pôjde na UPSRAR a rátať jej to budú pred tým ako išla na materskú, z jej príjmov ak pracovala viac ako 730 dní tak má platené poistenie v nezamestnanosti a dostane dávku-podporu.

arwen88
19. dec 2018

Ahojte, poprosila by som radu. Muz isiel na matersku tak som od 5.10. zrusila poberanie rodicovskeho a od 6.10, som na UPSVaR evidovana ako nezamestnana. Za tych 6 dni my vpylatili rodicovsky za mesiac oktober. Na soc.poist som dala ziadost o podporu v nezamestnanosti a tu mi od 6.10. do 31,10. zrusili, kvôli domu rodicaku. Myslela som si, ze mozem poberat soc.davku aj rodicak, nakolko podpora by mi bola vyplatena len za dni, ked som uz rodicak nebrala. Tak by som sa chcela opytat, ci bol postup soc.poistovne v poriadku. A ked ano, tak ako dlho mi teraz bude soc.poistovna vyplacat podporu? Od 1.11. pol roka, alebo mi ten oktober vlastne prepadol? Dakujem za rady.