Ahojte mamicky prosim Vas ak mi viete poradit napiste budem rada, jedna sa o to ze som na rodicovskej dovolenke maly bude mat 2 roky a naskytlo sa mi roznasat letaky z jednej firmy a robi to 40eur. Len ta firma mi povedala ze mi da zmluvu a ze mam sa nahlasit na danovom urade. Na UPSVaR nemusim nic nahlasovat, zamestnavatel moj mi povedal ze jemu tiez nic nemusim nahlasovat ze nebudem o nic ukratena, na socialke mi cez telefon povedala ze tam k nim nemusim tiez nic zaniest a na danovom urade povedali ze nevidi dovod preco by som tam mala co nahlasovat. Jedine ak by mi ta firma dala zmluvu a dat to na danovy urad ze by som sa u nich nahlasila ako zivnostnik a by som bola ako ich zamestnavatel a to by som potom ze musela sa ist nahlasit na zdr, soc a este cosi neviem. To sa mi nelubi pre par korun. Radsej to asi necham co vy na to? Dakujem za odpoved.
@magda30 No podľa mňa sa ti taká dohoda nevyplatí, lebo počas dohody za teba štát nebude platiť dôchodkové poistenie. A dá dohoda 40 eur ti vstúpi do výpočtu dôchodku a Ti ho pekne zníži.