Rodičovská dovolenka a potom podpora

lenkaaninka
1. júl 2024

Prosím názor od niekoho kto sa v Tom vyzná. Pracovný pomer trvá 8 r na neurčito. Malý sa narodil 5.8 2021 teraz 5.8 má tri roky pracovný pomer bude ukončený. 6.8 jeden deň dovolenky a 7.8 ukončený. Mala by byť Max podpora a tu nastáva otázka....v decembri 2023 som dostala odmenu za zamestnanca kt bola oficiálne vyplatena... vzťahuje sa to do podpory dajako ??? Cca 400€ . Bojím sa aby podpora nebola ratana z tohto príjmu aj keď si myslím nakoľko to bola odmena nie sú platené odvody tak asi nie no nie som si istá. A ešte keď mal malý 3 mesiace bola som brigadne v Kauflande 3 dni. Toto sa nevzťahuje asi tiež na podporu? Ďakujem

bublinka1426
1. júl 2024

@lenkaaninka

krasa vy dostavate odmeny aj ked si na rodicaku? waaau ..to kde robis 🙂 ( v dobrom)

lenkaaninka
autor
1. júl 2024

@bublinka1426 za odporúčanie nového zamestnanca kt robil viac ako 3 mesiace....bodaj by sa našlo viac ľudí aspoň jeden na mesiac 🤣no nikto tam nechce čiže čistá náhoda

bublinka1426
1. júl 2024

@lenkaaninka jaaj tak ano to chapem, super.

ale mozno ti to ovplyvni :/ lebo viem ze dohodami sa ta moznost nejak eliminuje. ale urcite tu napisu baby zdatne znalosti.

zorkahorka
1. júl 2024

Ten kaufland... spytaj sa pre istotu na socialke

alenah31
1. júl 2024

@lenkaaninka vyplatená odmena výšku dávky neovplyvní. Odmeny je možné vyplácať zamestnancom aj počas PN, MD, RD a pod. Tieto odmeny sú štandardne zdaňované , platíš z nich odvod na zdr. poistenie zdravotne, ALE neodvádzajú sa z nich odvody na hlavnú časť poistení v SP. No tvoja brigáda už výšku podpory ovplyvňuje . A pozor - ak 6.8. ideš čerpať dovolenku a končíš až 7.8. - toho 7.8. je ešte furt tvoj pracovný deň - buď aj tento deň budeš čerpať dovolenku alebo ho normálne odpracuješ - čiže po RD budeš mať aktívny PP nie 1, ale 2 dni.

lenkaaninka
autor
1. júl 2024

@alenah31 aj keď ťa brigáda bola pred viac ako 2 r pred nástupom na podporu? Akože by to bolo priemerovane? Ďakujem aj za ten dátum.

alenah31
1. júl 2024

@lenkaaninka pokiaľ to bolo pred viac ako dvoma rokmi tak nie - len informujem, že práce na dohodu s prav. príjmom počas RD vedia narobiť neskôr viac škody ako úžitku. Nakoľko bude po dvoch rokov znovu obnovené poistenie v SP s novým VZ - podpora sa bude počítať z príjmu dosiahnutého po ukončení RD a následne ukončeným PP.

lenkaaninka
autor
1. júl 2024

@alenah31 ďakujem za odpoveď