Prosím názor od niekoho kto sa v Tom vyzná. Pracovný pomer trvá 8 r na neurčito. Malý sa narodil 5.8 2021 teraz 5.8 má tri roky pracovný pomer bude ukončený. 6.8 jeden deň dovolenky a 7.8 ukončený. Mala by byť Max podpora a tu nastáva otázka....v decembri 2023 som dostala odmenu za zamestnanca kt bola oficiálne vyplatena... vzťahuje sa to do podpory dajako ??? Cca 400€ . Bojím sa aby podpora nebola ratana z tohto príjmu aj keď si myslím nakoľko to bola odmena nie sú platené odvody tak asi nie no nie som si istá. A ešte keď mal malý 3 mesiace bola som brigadne v Kauflande 3 dni. Toto sa nevzťahuje asi tiež na podporu? Ďakujem
@bublinka1426 za odporúčanie nového zamestnanca kt robil viac ako 3 mesiace....bodaj by sa našlo viac ľudí aspoň jeden na mesiac 🤣no nikto tam nechce čiže čistá náhoda
@lenkaaninka jaaj tak ano to chapem, super.
ale mozno ti to ovplyvni :/ lebo viem ze dohodami sa ta moznost nejak eliminuje. ale urcite tu napisu baby zdatne znalosti.
Ten kaufland... spytaj sa pre istotu na socialke
@lenkaaninka vyplatená odmena výšku dávky neovplyvní. Odmeny je možné vyplácať zamestnancom aj počas PN, MD, RD a pod. Tieto odmeny sú štandardne zdaňované , platíš z nich odvod na zdr. poistenie zdravotne, ALE neodvádzajú sa z nich odvody na hlavnú časť poistení v SP. No tvoja brigáda už výšku podpory ovplyvňuje . A pozor - ak 6.8. ideš čerpať dovolenku a končíš až 7.8. - toho 7.8. je ešte furt tvoj pracovný deň - buď aj tento deň budeš čerpať dovolenku alebo ho normálne odpracuješ - čiže po RD budeš mať aktívny PP nie 1, ale 2 dni.
@alenah31 aj keď ťa brigáda bola pred viac ako 2 r pred nástupom na podporu? Akože by to bolo priemerovane? Ďakujem aj za ten dátum.
@lenkaaninka pokiaľ to bolo pred viac ako dvoma rokmi tak nie - len informujem, že práce na dohodu s prav. príjmom počas RD vedia narobiť neskôr viac škody ako úžitku. Nakoľko bude po dvoch rokov znovu obnovené poistenie v SP s novým VZ - podpora sa bude počítať z príjmu dosiahnutého po ukončení RD a následne ukončeným PP.
@alenah31 ďakujem za odpoveď
@lenkaaninka
krasa vy dostavate odmeny aj ked si na rodicaku? waaau ..to kde robis 🙂 ( v dobrom)