Rodičovská dovolenka a PN

maybee
5. okt 2021

Ahojte,

chcela by som poprosir znalych veci 🙂 ujasnit si jednu vec,dakujem vopred.

Som na rodicovskej dovolenke,cakame druhe babatko. Kedze som v minulosti 2x potratila,moje tehotenstvo je rizikove. Gyn ma chcel vypisat na PN,kedze som poziadala o navrat do prace k 2.11.2021.

Viem,ze narok na PN budem mat,ak obnovim nemocenske poistenie,cize sa vratim do prace. Viem sa dohodnut so zamestnavatelom,ze by ma na par dni zamestnal,potom by som isla na PN. Cize cisto teoreticky by som pracovala napr. od 2.
11.-05.11. PN by mi vypisal 04.11. a 5.11 by som sa vratila na RD,aby mi zamestnavatel neplatil 10 dni PN ale rovno socialka. Akym administrativnym sposobom sa da toto urobit a ako ma vlastne bude viest zamestnavatel,ako na PN alebo ako na rodicovskej dovolenke? Musim oznamit zamestnavatelovi mesiac vopred opatovny navrat na RD alebo je to cisto na nasej dohode? Dakujem

dejna_
5. okt 2021

@maybee akoby som čítala o sebe návrat do práce mám 26.10. a fyzicky sme.dw dohodli od 2.11.syn má tri roky 29.10. mala som dva krát potrat ...a dala som si od 26.-29 dovolenku s tým že dúfam že na PN pôjdem asi od 28 alebo 29 snáď to vyjde a tentoraz bude bábo ok ...cize by sa mi z tých dvoch dní dovolenky obnovilo poistenie aspoň si myslím že to tak bude

nene_mamina
10. nov 2022

@maybee
ahoj
Celkom zaujímavo to znie, poistit si príjem z PN. Len neviem, že či ak sa zamestnáš po materskej/rodičovskej s 1. Dieťaťom, ako sa Ti bude rátať materské potom. Toto si skús ešte zistiť. Možno to pomôže aj vo výpočte ďalšej materskej, ale možno aj nie. Alebo už si si to zisťovala?