Viete mi niekto poradiť, treba počas rodičovskej dovolenky nahlasiť brigádu na UPSVAR ?Dakujem
a nevieš do kolko dni?ja už to mám od 1. apríla
já som sa bola pýtať keď vyšiel zákon a umožnili pracovať popri RD a povedala mi pani na úrade že nie je nutné nahlasovať ak sa hlási tak len preto aby mali prehlad o tom či sa ujalo práca popri RD niečo ako vedenie si evidencie a ak sa zabudnem prísť zahlásiť tak sa nič nestane takže ak nemáš ďaleko socku zbehni sa opýtať 😀
ja neviem, či sa to vobec hlási-teraz mi písala pani, že netreba, tak neviem či ano či nie, asi sa tam pojdem opytať osobne
prave som tam volala a pani povedala,že do 7 dni, ale nič sa nedeje ked to bude neskor.nahlasuje sa to len kvôli evidencii aby vedeli ,ktora mamička robí a ked sa bude meniť nejaky zakon aby ju vedeli informovať...dakujem za odpovede
takže super že to vedela aj naša úradníčka :ň takže si myslím že keď sa vôbec nenahlási vôbec sa nič nedeje to preto že ich je tam na úrade toľko tak aby bola robota pre všetky 😉
čo som čítala ten zákon, tak treba do tuším 8dní nahlásiť všetky zmeny, ktoré ovplyvnujú nárok na rodič.príspevo, či jeho vyplácanie... a práca na dohodu neovplyvnuje nárok na RP, aj ked som počula o tej ich "štatistike"
ale tu je priamo zo Zákona o RP č. 571/2009 Zb
§ 9
Povinnosti oprávnenej osoby
Oprávnená osoba je povinná preukáza skutonosti rozhodujúce na vznik nároku na
rodiovský príspevok, na jeho výšku a na jeho výplatu a do ôsmich dní písomne oznámi
platiteovi zmeny týchto skutoností.
som na rod. príspevku. vedená som ako zamestnanec ale idem pracovaťna dohodu. na úpsvar mi povedali, že nemusím nahlasovať nič a na soc. poisťovni to isté. tak mám dobré info? ja chcem na dohodu od 15.4. začať. 🙂
ja som brigadovala 2 mesiace pocas RD a nehlasila som nikomu nic-mzdarka vravela ze netreba.
všetky brigády treba nahlásiť