Rodičovská dovolenka a brigáda

judita73
10. apr 2012

Viete mi niekto poradiť, treba počas rodičovskej dovolenky nahlasiť brigádu na UPSVAR ?Dakujem

poleva
10. apr 2012

všetky brigády treba nahlásiť

lucka1987
10. apr 2012

@judita73 no pokial to mas na zmluvu tak ano ....

lucka1987
10. apr 2012

@poleva ani nie vsetky .... az to niekto zle nepochopi .. je vela brigad " na cierno " 😀

poleva
10. apr 2012

@lucka1987 neriskovala by sommmmm

judita73
autor
10. apr 2012

a nevieš do kolko dni?ja už to mám od 1. apríla

lucka1987
10. apr 2012

@poleva no ved podla toho o co ide v tej brigade .. je ine chodit niekde do pizzerky obsluhovat nacierno, kde je vacsie riziko kontroly .. a je ine si privyrabat napr upratovanim v RD alebo brigádami v polnohospodarstve a tak ... co oko nevidi to srdce neboli 😕

akramgad
10. apr 2012

já som sa bola pýtať keď vyšiel zákon a umožnili pracovať popri RD a povedala mi pani na úrade že nie je nutné nahlasovať ak sa hlási tak len preto aby mali prehlad o tom či sa ujalo práca popri RD niečo ako vedenie si evidencie a ak sa zabudnem prísť zahlásiť tak sa nič nestane takže ak nemáš ďaleko socku zbehni sa opýtať 😀

lucka1987
10. apr 2012

@judita73 nie do 7mich ? 😕

judita73
autor
10. apr 2012

ja neviem, či sa to vobec hlási-teraz mi písala pani, že netreba, tak neviem či ano či nie, asi sa tam pojdem opytať osobne

judita73
autor
10. apr 2012

prave som tam volala a pani povedala,že do 7 dni, ale nič sa nedeje ked to bude neskor.nahlasuje sa to len kvôli evidencii aby vedeli ,ktora mamička robí a ked sa bude meniť nejaky zakon aby ju vedeli informovať...dakujem za odpovede

akramgad
10. apr 2012

takže super že to vedela aj naša úradníčka :ň takže si myslím že keď sa vôbec nenahlási vôbec sa nič nedeje to preto že ich je tam na úrade toľko tak aby bola robota pre všetky 😉

akramgad
10. apr 2012

@judita73 a ešte som chcela pochybujem že budú informovať v prípade nejakéj zmeny já keby som si neprečítala na nete že pri nástupe na MD treba nahlasovať cez socku na DSS tak to nemám nič mi tam nepovedali a ešte sa tvárili že čo otravujem

gapa
10. apr 2012

čo som čítala ten zákon, tak treba do tuším 8dní nahlásiť všetky zmeny, ktoré ovplyvnujú nárok na rodič.príspevo, či jeho vyplácanie... a práca na dohodu neovplyvnuje nárok na RP, aj ked som počula o tej ich "štatistike"

ale tu je priamo zo Zákona o RP č. 571/2009 Zb

§ 9
Povinnosti oprávnenej osoby
Oprávnená osoba je povinná preukáza skutonosti rozhodujúce na vznik nároku na
rodiovský príspevok, na jeho výšku a na jeho výplatu a do ôsmich dní písomne oznámi
platiteovi zmeny týchto skutoností.

stastickooo
11. apr 2012

som na rod. príspevku. vedená som ako zamestnanec ale idem pracovaťna dohodu. na úpsvar mi povedali, že nemusím nahlasovať nič a na soc. poisťovni to isté. tak mám dobré info? ja chcem na dohodu od 15.4. začať. 🙂

mummy01
11. apr 2012

ja som brigadovala 2 mesiace pocas RD a nehlasila som nikomu nic-mzdarka vravela ze netreba.