Ahojte, poradíte mi s rodičovský dohodou? Ako začať. Nie sme ešte rozvedení, ani nechcem deti aj seba zaťažovať zatiaľ. Ďakujem
@maciatkolulu myslela som zaťažovať s rozvodom,nejakým dokazovaním atď.. dúfam že to vyriešime dohodou 😃 nemusí to ísť cez mediátora či právnika? Ale na súd sa to podáva nie?
@lusy22222 normalne sa podá návrh na rozvod a buď k tomu priložíme spisanu dohodu,alebo až na pojednávaní a hotovo. Mediátora je určený na riešenie sporov... A právnici,neviem keď sa viete dohodnut. Možno pre pokoj duše,podpísať u notára,aj keď je to v podstate zbytočné,lebo to nemá nijakú právnu dôležitosť....
Tak pokiaľ sa dohodnete tak to bude isto lepšie pre deti a aj pre vás, keď sa dohodnete tak to bude všetko omnoho rýchlejšie vybavené ako keby ste sa doťahovali na súde, takto vám to len odklepnú a hotovo...
@maciatkolulu vďaka ti, a dá sa to rieši t aj bez rozvodu, alebo len v spojení s ním? Len aby som to mala podložené aj papierom, aby si podmienky nemohol hocikedy zmeniť.
@lusy22222 tak pokiaľ sa nechceš rozvádzať,tak skús predbezne opatrenie vo veci zvereni deti a výživné. A tam ísť cez dohodu,ale všetko musí byť odklepnute súdom. Všetko....
@lusy22222 seba zaťažovať budeš musieť. Deti nie. Sadnite si s mužom dohodnite Sa,podané návrh na súd,kde na vytycenom pojednávaní predložiť dohodu a budete mať kľud. Ani právnikov nepotrebujete,ak sa viete dohodnut