Dcera mala v aprili 3 roky. V juni som dostala vypoved lebo zrusili firmu. Mala chodi do skolky ale je v kuse chore, ja som na urade prace zatial. Da sa este vybavit rodicovska do 6 rokov, samozrejme viem ze je neplatena uz ale stat plati odvody do zdravotky a socialky. Dceru by som davala do skolky len doobedu. Mate niekto skusenosti? Dakujem
@maciatkoe a to sa netreba ist niekam prihlasit ze sa staram o dieta do 6 rokov?
do socialky, nie.
do zdravotky ano. chod na Zdravotnu poistovnu.
Dá sa, v škôlke môže byť len 4h a platiť budú za teba len ZP
Vsak treba do zdravotnej poistovni
V škôlke jej ale musia zmeniť evidenciu, to vyrieš ako prvé. Musí byť prihlásená v škôlke len na 4 hodiny. Aj papierovo, nielen že ju budeš nosiť iba na 4 hodiny. A ty nebudeš môcť vôbec pracovať, ani dohody, ani hodinu mesačne. A ako píšu vyššie, zahlásiš sa v ZP ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov. Potom pozor, keď sa zamestnáš a budeš chcieť dať dieťa do škôlky opäť na celý deň, budeš musieť škôlku o to požiadať.
dcéru musíš v škôlke prehlásiť na 4hodiny, musí byť tak vedená.....a ano môžeš sa prihlásiť ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov....
@maciatkoe
Iba do zdravotky?
@balerina2025
Určite nie?
Ahaa. Tak aj do dochodku platia. to som nevedela ani. https://www.socpoist.sk/kto-som/poisteny-statom...
@draik tak socialne odvody neviem v akom zmysle. niekto spominal, ze sa to pocita do dochodku.
ale ziadne ine naroky z toho nevznikaju, ako je davka PN ci OCr napriklad.
Iba do zdravotky platia ak si prihlasena ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov. Staci sa ti cez appku poistovni tvojej prihlasit ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov, a odhlasit sa z uradu. Dieta moze byt 4 hodiny denne v skolke.