Rodičák na účet

sophie148
4. nov 2018

Maminy poraďte, do teraz mi chodil rodicak poštou vo forme poukazu ktorý mi vyplatili na pošte, lenivosť moja, do teraz som to nezmenila..
Ale kôli sťahovaniu, len s prechodným pobytom potrebujem aby mi rodicak chodil na účet, kde to zmením, nahlasim a tak.. a hlavne čo k tomu potrebujem všetko? Dá sa to aj po telefóne? Či musím osobné? Najlepšie ak by mi vedela poradiť niektorá z KE. Ja som KE okolie. Ďakujem za rady

beky1813
4. nov 2018

Vieš odkiaľ poberas rodicak? Tak tam pojdes v Košiciach a nahlasis zmenu.

sophie148
autor
4. nov 2018

@beky1813 čiže na úrad práce, a náhodou nevieš čo k tomu potrebujem?

beky1813
4. nov 2018

@sophie148 netusim, nanete to urcite bude

lubik87
4. nov 2018

@sophie148 pôjdeš na úrad práce a vypises tam že žiadala o zmenu zasielania peňazí oni majú tlačivo stačí ti občiansky

pininka
5. nov 2018

@sophie148 úrad práce, podľa toho kde bývaš, ja chodím na Popradsku

matulik212
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
asia83
5. nov 2018

@sophie148 Občiansky a číslo účtu??? 😵

pininka
5. nov 2018

@matulik212 úplne v pohode z môže to aj partner vybaviť. Ja odporúčam ísť tam teraz, dole na pravo je informačné stredisko, oni vám dajú všetky papiere ktoré budete potrebovať a doma si to v kľude vypisete a podať to už môže partner, alebo vy.

matulik212
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pininka
5. nov 2018

@matulik212 to si niesol ista, ja som tam bola osobne,aby mi dali všetko, nieže tam prídem a budú pindat,že niečo nemám. Ja som mu dala.obciansky a jediné na sociálke robili problémy ale aj to pred 11 rokmi. Teraz už nie, ja som bola po cisárskom, ledva som chodila určite nie na behanie po uradoch. Nebol problem

marusia12
5. nov 2018

@matulik212 musíš OSOBNE, nie partner ani babka, dedko alebo ujo.

matulik212
5. nov 2018

@pininka tak na socialku ja vraj nemam ist kedze som riadne zamestnana tak ziadost o materske vraj posiela zamestnavatel a jedine im treba poslat rodny list . A prispevok po narodeni sa kedy riesi? Lebo pozeram ze ziadost musi potvrdit aj gynekolog

matulik212
5. nov 2018

@marusia12 babku ani uja dedka by som neposielala 😂 ale nevadi dik za nazor

marusia12
5. nov 2018

@matulik212 to je aj pre iné, ktoré by taká možnosť napadla 😀

matulik212
5. nov 2018

@marusia12 no mna nie 😂 ja sa pytam len preistotu kebyze mam ist na cisarsky alebo by sa nieco skomlikovalo 🙂

maria584
5. nov 2018

@matulik212 ako píše @pininka tak ešte pred pôrodom si choď vziať všetky papiere, odporúčam po novom roku, doma si potom keď sa ti dieťa narodí si všetko vypíšes a už pôjdeš len zaniesť. Však nemôže ti potom partner dieťa chvílu po strážiť, aby si ty tie papiere odovzdala?
Ja nechápem prečo sa problémy musia robiť aj tam kde nie sú. Nie si jediná mamička čo vybavovala papiere po pôrode a všetky to zvládli 😀. Takže kľud a pohoda.

pininka
5. nov 2018

@matulik212 to sa potvrdzuje keď dieťa dovŕši 28dni života a až tak to nesies opäť na ten úrad práce, preto vravím že je lepšie tam ísť osobnej všetko ti dajú naraz a vysvetlia ti kedy čo máš doniesť

beky1813
5. nov 2018

@matulik212 po porode vsetko vybavoval muz, o pridavky a prispevok som isla ja poziadat po mesiaci a stacilo, keby prisiel moj muz s mojim obcianskym a vypisanymi papiermi to podat.

9lf9
5. nov 2018

Na vybavenie prispevkov je zo zakona 6mes od naroku, nik sa tam nemusi hrnut z porodnice ked sa neciti fit...ziadosti sa daju stiahnut z netu na zadu su spisane aj prilohy a kludne doniest ziadosti spolu na 29den spolu s porodnym.ked su vypisane a mate vsetky prilohy a OP za 5min ste vonku...pre tym co nechcu osobne a maju OP so zarucenym elektronickym podpisom mozu podat z pohodlia domova

matulik212
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matulik212
5. nov 2018

@maria584 tie posledne vety ste si mohla odpustit ! Aj ja budem premudreta potom 🙂

pininka
5. nov 2018

@matulik212 zvykaj si, aj keď mňa to irituje tiež a to mám tri deti

maria584
5. nov 2018

@matulik212 čo sa rozčuľuješ? Napísala si : "Vydržím tam s malinkou??? Medzi tymi cigánmi?
A ja ti píšem, že pokedy to nevybavis, tak nech ti malú po stráži partner a nemusí byť medzi cigánmi.

matulik212
5. nov 2018

@pininka vam pekne dakujem za slusne odpovede 🙂 a pomoc ako prvorodicka sa vsetko pytan skusenym ale nemam rada ak ma niekto blbe poznamky je jasne ze somnou pojde partner kedze chvalabohu mam normaleho partnera

matulik212
5. nov 2018

@maria584 ide o to ako ste to podala 🙂

maria584
5. nov 2018

@matulik212 😀 nemyslela som to v zlom. Prajem vám nech všetko vybavíte k spokojnosti, a hlavne spokojné tehotenstvo.

matulik212
5. nov 2018

@maria584 dakujem velmi pekne

pininka
5. nov 2018

@matulik212 nemáte zaco, ja nechápem tieto ironické odpovede, veď ak chcem,tak odpoviem, ak mi to príde smiesnez neodpoviem. Tiež tu niekedy krútim hlavou nad tým čo sa niektoré pýtajú, ale nadýchnem sa a napíšem normalne,neviem a nevidím čo ten daný človek prežíva. A keďže viem ako to vyzerá u nás na.urade práce chápem otázku ešte viac a preto tam išiel môj muž, aby som sa tam netahala a ešte tobôž nie s deťmi.