Ahojte. Chcela by som sa poradit, ak sa tu tomu niekto rozumie. Dcerka bude mat v januari 2 roky a v polke decembra mam termin. Kedze som otehotnela s dcerkou este na gympli, tak som vobec nepracovala(az na nejake brigady), takze nemam narok na matersku. Poberala som odzaciatku len rodicovsky prispevok a pridavok na 1 dieta(spolu nejakych 243eur). A moja otazka je, ze ked sa nam narodi dalsie dietatko, tak budem nadalej poberat rodicak na dcerku do jej 3 rokov+pridavok na 2 deti? Pocula som, ze mozem poziadat aj o nejaky prispevok na starostlivost o dieta? Prosim o radu ako postupovat. Dakujem pekne
@sash37 a ked dcera dovsi 3 roky, tak sa mi rodicak prenesie na druhe dieta alebo ako?
@lastovickapatka na ten prispevok na starostlivost o dieta by si mala narok len ak by si poberala materske na mladsie. Ak teda myslis ten do 6tyzdnov veku mladsieho dietata.
@lastovickapatka ahoj, ešte máš nárok na nejakých 40 eur dva mesiace, keďže sa ti narodí druhé dieťa a to prvé nemá ešte tri roky.
Ja som na to mala nárok, len som o tom nevedela, tak neviem ti viac poradiť, ale pýtaj sa na úrade
@lastovickapatka prepises ho na druhe dieta, ano
@lastovickapatka budes mat narok na 2x pridavok a jeden rodicak.po 3rnsa nic neprehodi automaticky musis si podat novu ziadost na druhe dieta alebo hned spoluns aktualizacioi pridavku si dat odnat RP na starsie dieta a podaj hned ziadost na mladsie. N prispevok na starostlivost narok nemas lebo okrem novorodenca a dieta do 3r je podmienka aj narok na materske conty nemas.
@lastovickapatka ak je otec dietata pracujuci, moze mat on narok na rodicak
Príspevok na starostlivosť máš nárok, len vtedy ak poberas materskú a ďalšie dieťa sa ti narodí do 3r toho staršieho, keďže MD nepoberas, nárok na túto dávku nemáš.
@lastovickapatka budes poberat rodicak kym tvoje druhe dieta nedovrsi tri roky a plus pridavky na obe... Prispevok na starostlivost sa pokial viem vyplaca len mamkam ktore pracuju pred dovrsenim tretieho roku ich dietata, je to prkspevok na jasle