Rodičák, keď dieťa už navštevuje škôlku

monii28
11. aug 2016

Ahojte, dcérka má 2 rôčky a 3 mesiace a od septembra ideme do štátnej škôlky. Vraj ak by som dala dieťa už na celý deň, tak už nebudem dostávať rodičovský príspevok. Ale ak ju dám len na 4 hodinky denne, tak dostanem RP. Má niektorá skúsenosti? Ďakujem

majka508
11. aug 2016

To som aj ja zvedavá na odpovede,lebo kamarátka má dvojročnú slečnu a ide do škôlky od januára-ona je však 100% presvedčená,že bude dostávať rodičovský príspevok,tak uvidíme?!

sorciera24
11. aug 2016

@monii28 somraina, moje 2rocne dieta ide na cely den do skolky a rodicak budem dostavat, aj pstarsi tak bol.....neviem, kto ti povedal taku blbost,a le rodicak ti bude vyplacany do 3rokov veku dietata, bez ohaldu, ci robis, ci si doma a kde je dieta a nakolko....

luliu
11. aug 2016

@monii28 presne ako napisala
@sorciera24 rodicak sa dostava do 3 rokov veku dietata a basta, je jedno ci si doma, v robote alebo lietas vo vesmire 😉

monii28
autor
11. aug 2016

Dievky ale rátajte s tým, že mám len jedno dieťa, pri dvoch je to iné...

miku1
11. aug 2016

@monii28 Baby, nič v zlom, ale už je tu o tom milión tém, stačí si vyhľadať....Je jedno na ako dlho chodí dieťa do škôlky, rodičák dostávate do 3 rokov dieťaťa.

moni244
11. aug 2016

@monii28 to je jedno, kolko mas deti, do 3 rokov dietata dostavas rodicak a je jedno, ci robis, ci je dieta v skolke, to, co tvrdis ty, plati pri predlzenim neplatenom rodicaku po 3 roku

marcelatje
11. aug 2016

@monii28 otazka ktora snad nikdy neomrzi 🙄 odhliadnuc od toho ze tu najdes xy takychto tem ti radim ze ak mas nejake pochybnosti vzdy je najlepsie obratit sa priamo na instituciu ktorej sa to tyka. Vyhnes sa dezinformaciam ako v tomto pripade. Na RP mas narok do 3 rokov dietata. Je nepodstatne ci je cely den v skolke, ty si doma, alebo pracujes. Dostavat ho budes ci sa ti to paci alebo nie 😀

sorciera24
12. aug 2016

@monii28 ake ine?.....zakon plati pre vsetkych....rodicak poberas do 3 rokov veku dietata....!

majusqa77
12. aug 2016

@monii28 och.... ...ako ine to ma byt akoze?

ursulienka1
12. aug 2016

Rodicovsky príspevok 203,20 €. budes dostavata do 3 rokov veku dieťaťa, nie je podstetne ci je doma ci v skolke. ked sa zamestnas a dieta bude v jasliach možes pozaidat o preplatenie jasiel to je 280 €. bez rodičáku. nie je možné poberať obe. no musíš byzt zamestnana a lebo studovat dennou formou na SŠ alebo VŠ. 🙂

monii28
autor
12. aug 2016

Iné myslím to, že staršie dám do škôlky a na mladšie poberám RP.

sorciera24
12. aug 2016

@monii28 tak to nikto nemyslel..... mysli sa to tak, ze das dieta do skolky, poberas ann rodicovsky (do 3rokov veku) a mozes aj rpacovat, aj ybt doma a ono moze byt v skolke aj na cely den....ved citajte zakony, zeny.....ekd si to hodis do googlu, vyhodi ti milion odkazov na tuto temu...
mna by zaujimalo, kto ti toto povedal?.....

monicm
12. aug 2016

@monii28 A čo, že máš jedno dieťa? Pre každého platí to isté. Poberáš naň RP na ktorý máš nárok do troch rokov veku dieťaťa bez nejakých ďalších ale a pod. Môže byť v škôlke aj na celý deň, ty môžeš byť v práci a zarábať a napriek tomu budeš poberať RP.

biokozmetika
12. aug 2016

Rodičak dostaneš do 3 rokov dieťaťa bez ohľadu na to ci chodí do skolky alebo nie.