Dobrý večer, chcem Vás poprosiť tie ktoré sa tomu rozumiete, lebo z každej strany počúvam rôzne odpovede..
Som zamestnaná, do 17.2.2020 som poberala materskú, od 18.2.2020 som prešla na rodičak
Mam požiadať o ročné zúčtovanie daní? Aké podklady k tomu bude firma vyžadovať?
Som osamelá matka, neviem ci to stým niečo ma spoločného. Daňový bonus na dieťa mám vyplácaný mesačne.
ĎAKUJEM a pekný večer
@paulinkaa2 ďakujem, takže treba požiadať a zúčtovanie daní teda?
Ak si nemala ziaden prijem zo zamestnania a poberala si iba matersku a rodicak tak nemusis ziadat o zuctovanie a ani podavat danove priznanie
.
@mirka1633 super, ďakujem
@paulinkaa2 zdravím, naco potrebujem to potvrdenie zo socialky? Dakujem... Mne totizto poslali iba ze mam vyplnit o zaslať ziadost o zúčtovanie
@nikka055 ja som poberala minuky rok este matersku a potom rodicovsky. A materska ide zo socialky tak preto. 🙂
Môžem sa opýtať ,ja som od roku 2017 na rodičovskej ,minulý rok mi mal skončiť ale predĺžili mi kvôli zdravotným problémom ale medzi tým som dala výpoved a dostala som odstupné a cerpela som tam 2dni dovolenku .musím si dať spraviť daňové priznanie že ?
Ak nemas priem iny ako socialne davky = materska aj rodicovsky prispevok, vyssi ako 2 207,10.-Eur v roku 2020, nemas povinnost ziadat ani rocne zuctovanie dane zamestnavatela ani podavat danove priznanie.
Ahoj. Ja som si minuly tyzden ziadala mailom do socialky o potvrdenie ze som poberala matersku a na urad prace zas o poberanie rodicaku.
Socialka mi dnes poslala postou potvrdenie a urad prace este cakam. 🙂