Ahojte, potrebujem radu od v tejto oblasti skusenejsich.
11.11.2022 mi konči predlzeny RP a teda mala by som sa vratiť do stareho zamestnania, no vracať sa tam nechcem. S manzelom chceme druhe babo s tym, ze po predchadzajucom predcasnom porode pojdem automaticky PN kvoli rizikovemu tehotenstvu. V Unique som pripoistena a 2 tyzdne od nastupu na PN mi zacnu vyplacat peniazky. Ako to najlepsie urobit, aby som este nejaky ten mesiac potiahla starý RP, ale zaroven aby som sa nemusela vracat do starej prace (max na 1 den kvoli obnove nemocenskeho ).
@e1i to sa ani neda, ale tak som to ani nemyslela. Neviem sa zrejme vyjadriť🙈 Dilema je, ci sa snazit uz teraz o babo, alebo este pockat. Keby clovek vedel, ci otehotnie hned alebo to bude trvat. Do prace sa mam vratit toho 11.11, ale proste vracat sa tam nechcem, no chcem sa zachovat korektne voci zamestnavatelovi. Niekde som citala, ze narok na PN mi vznikne aj popri RD, avsak musim sa vratit do prace. Neviem, ci sa da aj hned po nastupe do zamestnania cerpat dovolenka a nasledne ist PN. A tiez, ci o tom vsetkom otvorene rozpravat so zamestnavatelom, alebo to uhrat na nahodu, nechcem vyzerat v jeho ociach vypocitavo, ale taktiez nechcem aspon teraz ohrozit svoju poziciu vo firme, aby ma proste nestihol vyhodit
@janka22k môžeš sa vrátiť späť do firmy, čiže ukončiť rodičovsku dovolenku a akoby nastúpiť do práce a hneď ísť na PN, čo mu bude jasné,že vypočítavé je. Mala by si však so zamestnávateľom komunikovať a mesiac dopredu mi oznámiť ukončenie RD.
Alebo sa môžeš zamestnat inde a z toho PP byť PN.
Alebo môžeš otehotnieť, budeš na RD a mesiac pred koncom RD oznámiš zamestnávateľovi tehotenstvo a návrat do práce s tým,že máš rizikové tehotenstvo a budeš po nástup na MD na materskej. Ale v tom prípade nebudeš poberať súbežne RP a PN
@lilinka88 Este som rozmyslala, ze zajdem do firmy a hodim s riaditelom debatu. Tych prvych myslim 10 dni PN plati zamestnavatel, ja by som sa s nim dohodla, ze oficialne by to teda zaplatil on, ale tie peniaze by som mu vratila ak mi teda slubi, ze na ten jeden den mi obnovi nemocenske a ten jeden den nevyuzije na moj vyhadzov. Myslis, ze takto by to bolo fer?
@janka22k po 6r veku dieťaťa asi uz predlzny rp nepredlzis, myslim. Ale skúsenosť nemám