Dobrý deň, som zamestnaná vo firme od 12/2018. Od 12/2021 som na materskej následne na rd. Potom som znova otehotnela a porodila som 6/2023 keďže som stále zamestnaná vznikol mi nárok na md a následne som prešla na rd. Teraz som opäť tehotna a termín pôrodu mám na konci 12/2024, avšak pracovný pomer mi konci k 11.11.2024 dohodou, a to tak že si vyčerpam jeden deň dovolenky a od 12.11.2024 chcem nastúpiť na materskú.
Budem mat nárok na materské a zároveň z akej sumy sa mi vypočíta výška materského, prosím ? Ďakujem.
@katkaskorica 3odrobene a 100r doma, take slovenské.. A ze na SK nemame Raj socianych davok😂😬a este sa budu mamicky Co doma sedia na riti aj 15r stazovat ako I'm Stat dava malo, to kde na svete taketo davky existuju
@riyadh jasné, mala počkať a porobiť si deti po zaslúženom dôchodku. Oj, aby som nezabudla - nehnevaj sa, ale tvoj príspevok na danú tému nemá hodnotu, je celkom prázdny ;)
@katkaskorica ak sa nemýlim, pre vznik materského je potrebný prebiehajúci pracovný pomer. Neviem ako je to teraz s ochrannou lehotou, možno iné ženy poradia.
Ideš na materskú 6 týždňov pred stanoveným dátumom pôrodu? Lebo ak áno, nastúpila by som skôr.