Ahojte, mam otazku ohladom ukoncenia mojej RD. Do 8.9.2022 som bola na RD so synom (o par dni 3 roky), ale nejaky cas (asi od maja) som uz nepoberala rod. prispevok, lebo zaroven priatel pobera matersku na syna. Teraz od 8.9.som nastupila na matersku s dcerou (termin porodu tiez tento oktober), musim este nieco ohlasovat socialke? Papier o priznani materskej a jej vymer mi uz prisiel, cize o mne vedia ze uz teda som na materskej a automaticky by mali zrusit RD? Alebo tam musim ist osobne to nahlasit? Dakujem 🙏
@monulkaaaa na stránke úradu prace si nájdeš tlačivo na odňatie RP, to treba vypísať a buď osobne odniesť na UPSVaR alebo poslať poštou, mailom. Riešila som to tento rok
@barus26 ale ja uz RP praveze nepoberam niekolko mesiacov..normalne mi prisiel papier o odnati RP. Aj zdravotne som si platila tym padom sama. Len neviem ako je to so samotnou RD?
@monulkaaaa aha tak keďže máš papier aj o nepoberani tak riešiť nemusíš nič si myslím. len keď ti skončí materská tak dáš žiadosť o RP
@barus26 dakujem, skusim sa na to spolahnut a keby nieco snad sa ozvú 🙈
nevedia, treba dat ziadost o pozastavenie vyplacania rodicovskeho prispevku resp. odnatie