Reťazový pôrod, medzitým výpoveď od zamestnávateľa

iwulka86
14. jún 2021

Dobrý deň, .
Momentálne som na rodičovskej dovolenke, dcérka má 18m, som opäť tehotna a termín mám v novembri, lenže, minuly rok zamestnávateľ rušil pobočku a dostala som výpoveď 15.6.2020,vlastne hneď po ukončení materskej a prechode na rodicak.
Chcela by som sa poradiť, čo by bolo v mojej situácii najvýhodnejšie, ako postupovať, o čo požiadať, či má ísť manžel na matersku alebo ako 🙈 na čo mame narok, aby to bolo čo najvýhodnejšie, dakujem za všetky rady 🙏🏼

loginexistuje
14. jún 2021

u teba nepojde o retazovy porod lebo uz nie si zamestnana ... t.j. nebudes mat narok na materske a ani na tehotensky príspevok ak sa ti neobnovi nemocenske poistenie.

nepises kolko si pracovala pred MD ci vznikne narok na podporu ten je do dvoch rokov od skoncenia PP

zalka
14. jún 2021

@iwulka86 máš šťastie, lebo si bez poistenia len 12 mesiacov, ak chceš mať nárok na MD, tak sa musíš zamestnať alebo dobrovolne poistiť a toto poistenie musí trvať aspon do pôrodu do istoty.

iwulka86
autor
14. jún 2021

@loginexistuje oki, zamestnaná som bola od 2015, ale v marci 2019 ako som otehotnela som bola až do pôrodu PN na rizikovom

iwulka86
autor
14. jún 2021

@zalka viem ti poslať aj súkromnú správu s otázkou prosím 🙏🏼?

zalka
14. jún 2021

@iwulka86 áno