Mozno my vy dievcata budete vediet poradit. Na dalsi rok by sme chceli druhe dieta a teda si aj nejak prilepsit s materskou... Chcela som to riesit tou moznostou ze odpracujem min. jeden den na povodnu pracovnu zmluvu z ktorej som mala matersku s vyssou mzdou. Aspon tak som to nejak ja pochopila ze sa to da. Nas ,,ochotny`` ekonom mi povedal ze naco ze to je komplikovane a ved pracujem na dohodu tak nech mi to zvysi tam ze to je to iste. Ale mne to nejde do hlavy ako to bude mozne ked je to ina pracovna pozicia, cely rok tam mam jeden plat a zrazu bude iny ci je realne ze mi to teraz vypocitaju z tej dohody. Mam este jednu pracu tiez na dohodu kde by to financne aj vychadzalo lebo na den tam mam vyssiu mzdu. Stretli ste sa stym? Ako to vlastne je? Dakujem za vase nazory.
@lucinka1988 Aj nasa ma 22 mesiacov za par dni 😊. Tak mame podobny plan 😁😉. Som zvedava ci sa dozviem niekedy ako to vlastne je.
@jana993 ano, podobný plan mame a rovnako aj situáciu☺️Ja sa to ale nemôžem pytat v robote mzdárky, lebo som pracovala na vedúcej pozícii a všetci čakajú, že sa v dohodnutom termíne vratim naspat, tak tam nemôžem ísť vyzvedat, ako by to bolo pri druhej materskej🙈 najmä druhé dieta sa nemusí podariť hneď alebo tak rychlo, ako by som chcela a nechcem nikoho informovať o takýchto intímnych veciach (u nás čo sa dozvie jeden človek vo firme hneď vyzvoni úplne všetkým)..
@lucinka1988 No vidis a ja som sa priamo opytala nasho ekonoma 😁 a nic z toho. On je neochotny vo vsetkom co ma naviac urobit alebo zistit. Tak velmi neverim tomu co mi povedal len aby sa ma zbavil a nedajboze nieco musel urobit alebo zistit.
@fokuska Ďakujeme veľmi pekne, to vyzerá celkom fajn ☺️
@jana993 byt 270 dni NP za posledne 2 roky, dalej musi byt NP aktivne alebo musis byt v ochranej lehote.
@veronikaszabova @fokuska tak potom to nesplnam kedze robim len 1x v tyzdnii oba prace tych 270 dni este nebudem mat. No super tak mi ekonom povedal blbost. Dakujem dievcata.
@jana993 toto by aj mna zaujimalo, tiež by som chcela budúci rok druhé dieta, syn ma teraz 22 mesiacov, čiže som stále na RD a druhé by som rada stihla pred dovŕšením 3 rokov staršieho. Popri MD aj RD pracujem z domu na dohodu, stále pre pôvodného zamestnavatela, len mám inú náplň prace. Pokial viem, materska by sa mala počítať z pravdepodobnej mzdy, ktorá by nemala byt nižšia, ako mzda pred prvou MD a mala by som mat narok si MD navýšiť rste aj o dohodu, keďže z nej platím odvody a už mám odpracovaných viac ako 270dni..🤷♀️