Reťazový pôrod a výška materskej

lenusik296
24. dec 2020

Ahojteeee, zisťujem aké sú predbežné možnosti pri reťazovom pôrode. Takže postupne : som zamestnaná,teda pracovný pomer mi trvá - od začiatku prvého tehotenstva som bola pn, od decembra 2018 materská, od júna rodičovská, teraz som znova tehotná a potrebujem zistiť, či sa mi oplatí ešte čerpať dovolenku v práci alebo ako dosiahnuť vyššiu materskú na ktorú by som mala nastúpiť v júni 2021. Nižšiu ako tú prvú zrejme mať nebudem. Aké sú prosím moje možnosti?
Veľmii pekne ďakujem za odpoveď !!!!

anett63
24. dec 2020

Vyhľadaj si rady p. Mihala napr. Na fb, tam najdes odpoveď

babydesire
25. dec 2020

@lenusik296 podobne som to mala aj ja - od zaciatku tehu na pn,potom materska,rodicovska,nasledne materska (medzi detmi je 2roky a 5mesiacov rozdiel) a rodicovska este trva. Matersku som mala sice vyssiu ale mne to urobila zmena v zakone o vyske materskej,takze to neni tvoj pripad. Ale co som si vsimla,baby tu pisu,ze vyska druhej materskej zavisi od toho,kolko potvrdi zamestnavatel a vraj moze potvrdit aj mzdu ktoru by si zarabala v sucastnosti,kedze mzdy zvycajne stupnu zacten cas prvej materskej (skoda,ze toto som nevedela, mohla som ziadat aby mi dali vyssiu ciastku,a matersku by som mala vyssiu)