Reťazový pôrod a výpočet materskej

julie19
9. aug 2021

Ahojte, s manželom sme sa zhodli že nechceme jedináčika a teda že by sme ešte chceli jedno dieťa. Aktuálne som na rodičovskej, mala má 9 mesiacov, a my uvažujeme či sa poponáhlať aby to bol retazovy pôrod alebo počkať, vrátiť sa do prace a niečo odrobiť aby mi vyšla nejaká materska. Aktuálne by mi zrejme materska nevyšla, neviem sa z toho vysomarit:
Som na TPP od roku 2017, z tejto prace mi aj vyšla materska ktorú som poberala s dcérkou a pracovný pomer naďalej trvá. Lenže ... keď som bola tehotná prišla pandemia a v cestovnom ruchu sme prakticky prišli o prácu, a aby nás nemuseli prepúšťať tak sme šli na polovičné úväzky a z tohto polovičného úväzku som odchádzala na materskú ... takze moja otázka ... ak by som mala retazovy pôrod tak materskú mi počítajú z predpokladaného príjmu toho polovičného úväzku? Čiže prakticky mi materska nevide lebo polovičný bol cca 400€ v hrubom... alebo sa to počíta nejako inak? Pripadne viem si to nejako ošetriť aby mi zas vyšla normálna materska? Som stratena... ďakujem za rady

petamich
9. aug 2021

caro retazoveho porodu je prave v tom, ze nemozes mat matersku nizsiu ako bola prva - takze budes mat taku istu alebo vyssiu ak by to vyslo (co asi nie je tento pripad)