Reťazový pôrod a pravdepodobný vymeriavací základ v roku 2018

lina22
6. aug 2018

Chcela by som Vas poprosit o radu k vykladu pojmu pravdepodobny denny vymeriavaci zaklad.
Moja situacia je nasledovna :
Pracovny pomer na dobu neurcitu trva od roku 2010 stale.
V roku 2017 som nastupila na prvu matersku. Materske mi bolo vypocitane z priemeru roku 2016 .
V septembri roku 2018 by som mala nastupit na druhu matersku.
Kedze som v rozhodujucom obdobi - rok 2017 nemala prijem zo zamestnania bude sa u mna vychadzat z pravdepodobneho DVZ.
Tu vsak nastava problem,nakolko moj plat pred nastupom na prvu matersku pozostaval z fixnej a variabilnej zlozky platu.
Chcem sa preto opytat je v poriadku ak mi zamestnavatel pri druhej materskej potvrdi prijem nizsi ako bol pri prvej materskej? Moze vychadzat len z fixnej zlozky platu bez zohladnenia variabilnej zlozky?Dakujem pripapripadnych odmien?
Vopred dakujem za odpoved.

majusqa77
6. aug 2018

ano, je to v poriadku. nakolko, nikde nieje presny vyklad, co ten PVDZ je. ci je to iba zaklad, alebo vratane odmien.
ale, zaroven - je v poriadku aj to, ak zarataju aj bonusy, odmeny a aj pripadne - ak bolo plosne navysenie miezd

lina22
autor
6. aug 2018

A ako sa postupuje v praxi? Viem ze kolo tejto diskriminacii sa ma od 1.1.2019 zmenit zakon aby mamicky nemohli mat druhu matersku horsiu ako prvu. Co dovtedy? Je to len na svojvoli uctovnicky co tam napise? Neexistuje k tomu ziaden metodicky pokyn?

sasesoe
6. aug 2018

@lina22 zial presne ako pises, mne potvrdili sumu podla zmluvy (vratane variabilu), ale bez odmien, cize bola to nizsia suma aku som realne mala pri 1md

lina22
autor
6. aug 2018

@sasesoe mne nechcu potvrdit ani variabilnu zlozku..rozdiel je cez 300 eur..neviem ako mam postupovat..moj realny plat nikdy nebola len hruba mzda vzdy tam bol aj variabil a odmeny. O tom ze sa za tie 2 roky zvysovali platy ani nehovorim..

majusqa77
6. aug 2018

neexistuje. pytala som sa na to aj na socialke, aj na inspektorate prace

lina22
autor
6. aug 2018

@majusqa77 takze neni ziadna moznost nijako sa branit?