Reťazová materská

22. nov 2024

Dobrý večer, vyšla mi reťazová materska, cize dcéra dovrsila 3 roky 11.10.2024 a na materskú som nastúpila 8 tyzdnov pred pôrodom, cize 9.10.2024.
Prišlo mi rozhodnutie zo SP a na den je suma výrazne nižšia ako predtým.
Bolo mi povedané,že reťazová materska nemôže byt nižšia ako prva materska. Viete mi to prosím vysvetlit? Či sa v praci pomýlili ekonomky alebo sa zmenil zákon?

petamich
22. nov 2024

Ekonomky nie, to Socialna poistovna si ma ustrazit, ze ide o retazovy porod. Pocas rodicovskej dovolenky si sa nevratila do prace, necerpala dovolenku....ak nie tak sa treba odvolat a ziadat o "prepocitanie"

autor
22. nov 2024

@petamich nevrátila som sa do práce a ani som nič nečerpala, dala som si na to pozor. Takze ešte môže byt sanca?🙂 ďakujem, zavolam v pondelok do SP

dixitka
22. nov 2024

Určite sa pomýlili, reťazová naozaj nemôže byť nižšia, takže im treba povedať, nech ti to opravia ;)

petamich
22. nov 2024

Suhlasim s @dixitka 🙂

autor
22. nov 2024

@dixitka
@petamich ďakujem vám

mogaa
23. nov 2024

čo ja viem, tak o reťazovú MD ide ak je pôrod druhého dieťaťa do 3 rokov prvého dieťaťa...nie nástup na MD ale pôrod.....ale možno to viem zle ja

petamich
23. nov 2024

@mogaa stačí nástup na materskú, tam ide o to, že sa žena nevráti do práce a nevznikne vymeriavaci základ a tým pádom ide o reťazovú