Reťazová materská

20. júl 2024

Ahojte nemal nahodou niekto podobnú skúsenosť? V čase keď som sla na materskú som mala v danom roku aj mimoriadnu odmenu 3000 eur za úspešné ukončený projekt. Na výške materskej mi to spravilo poriadny rozdiel vďaka tejto odmene.
Teraz po 2 rokoch budem mat retazovu materskú. Neviete z coho sa vypocita ta výška? Viackrát som čítala že z predpokladaneho prijmu ale da sa predpokladať ze by som mala znovu taky prijem ako predtým? Neviete niekto prosím poradiť?

petamich
20. júl 2024

Z predpokladaneho prijmu, ktory nahlasi zamestnavatel, moze sa stat, ze ten bude nizsi, kedze ako pises mala si mimoriadnu odmenu, kazdopadne druha materska pri retazovej by nemala byt nizsia ako prva (o tom ta retazovost je)

diefca
20. júl 2024

Ak si v obdobi od prvej materskej po rodicak a zase matersku necerpala dovolenku a ani nemala ziadny prijem, tak by na teba malo platit pravidlo rovnakej materskej. Teda by si mala dostat to, co prvykrat. Mozu ale volat zamestnavatelovi a overovat si predpokladany prijem (teoreticky by si mohla mat aj viac, lebo by sa mali brat do uvahy aj pravidelne zvysovania miezd, odmeny, apod.).

Vid Mihalov clanok tu: https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=284