Rekreačný poukaz počas rodičovskej dovolenky

28. máj 2022

Ahojte baby, kto mate skúsenosť s čerpaním rekreačného poukazu počas RD? Alebo vôbec-dá sa to? Bola som v tej práci zamestnaná pred materskou, uz uplynuli 2roky, práve som na RD a zaujíma ma, ze ci mam nárok aj počas RD na tento rekreačný poukaz.pred tým ako sa opýtam na HR, prišla som sa spýtať tu že či niekto mate info ako to funguje

ludinka
28. máj 2022

Áno mas narok

sasa1310
28. máj 2022

ak má tvoj zamestnávateľ viac ako 49 zamestnancov, tak nárok máš

autor
28. máj 2022

@sasa1310 áno má, je to korporat

trgypadl
28. máj 2022

Ahoj neviem ako v inych firmach, ale ja som si musela tie 2 roky realne odpracovat az potom som ho mohla cerpat

petamich
28. máj 2022

tiez mam skusenost, ze si to vysvetluju po svojom a sice mas narok aj pocas RD ale iba v pripade ak si pred nastupom na matersku odpracovala dva roky, takze skus sa informovat ako to mate vy

lienka9
28. máj 2022

Ano mas narok normalne a 100%prispevku

ysseba
28. máj 2022

Ja pracujem v štátnej správe a áno - počas RD som si mohla uplatniť rekreačný poukaz 🙂

autor
28. máj 2022

Už som im napísala, odpisu ale najskôr v pondelok... Ono ja som 2roky u nich dovŕšila akurát cez MD, cize pred nástupom na MD som u nich nemala odpracované 2roky... Uvidím čo odpisu ale ďakujem vám zatiaľ všetkým 🙂

melanta
29. máj 2022

@trgypadl podľa vyhlášky nie, nemusíš ich mať odpracovaných, stačí aby pracovný pomer trval 2 roky. Zamestnávateľ ťa oklamal.

melanta
29. máj 2022

Autorke, pracovný pomer musí trvať 2 roky. Nie že musíš mať odpracované 2 roky. Takže ak by trvali na tom, že musíš mať odpracované, porušujú zákon. Treba ich na to upozorniť.

trgypadl
29. máj 2022

@melanta dakujem za info, viete ako to byva, clovek nie je znaly kazdeho zakona, a vela krat si to aj firmy vysvetlia po svojom. To je moja skusenost