Rata sa do materskej aj pnka?
Bola som na zmluvu a teraz kým pôjdem na materskú ma dala zenska na pnku schvália mi materskú? Rata sa aj pnka na schváleníe materskej?
Ale materská sa vypočítava z predošlého kalendárneho roku...
Co ako dlho trvá?
Od 25.7.2017 mam zmluvu
@robodracica toto je otázne lebo kocka čo somnou.lezala v pôrodnici začala PP 1.1.2017 rodila 28.12.2017 . Od dakeho júla išla na PN a od novembra nastupovala na MD. Jej prvá práca v živote mala 19 rokov
...čiže.matersku.jej vyrátali z toho.isteho roku ako.rodila 🤔
Ja som nastúpila do prace 25.7.2017 ale na pnku som išla v januári 2018
@jaka02 Obdobie PN sa pocita do 270dni NP pokial PP trva, nepocita sa vsak do vypoctu VZ pre MD. Neviem či ti PP trvá, pises "bola som na zmluvu"....
Ak PP trva ty si splnila hlavnu podmienku naroku na MD cca 20.4.2018. Ak nie a pred 25.7.2017 si nemala ziadne NP cize nemas za posledné dva roky pred porodom aspon 270dni NP tak nemas narok na MD.
@lubik87 Ako vies, pise "bola som na zmluvu".... nevieme ci PP trva, do kedy trval, ci mala NP predtym.☺️
Kazdy pripad je specificky-kočke, s ktorou si ležala nemali z coho iného vypocitat MD, btw.aj keby pracovala v r.2016 a nastúpi u noveho zamestnávateľa a odpracuje u neho minimalne 90dni bez PN a OCR tak jej vypocitaju MD z tych 90dni.
Zmluva začala 25.7.2017 a končí 1.7.2018 a n a pnku som išla 1.januara 2018
Dobre ďakujem ti
Ahojte dievčatá..mám jednu otázku..V marci budúci rok idem na MD. Nárok na ňu mám lebo pracujem nepretržite 8 rokov od prvého pôrodu. Moja otázka je, že ak by som tento rok ešte zostala PN tak či by mi to ovplyvnilo výšku materskej.
Druhá otázka je, že od nového roku je možný súbeh vyplácania MD. Čiže aby som sa zamestnala a splnila 90 dni bez PN je možné že by som mala nárok na MD z oboch zamestnaní?
Áno