Ahojte, mám na vás všetky veľkú prosbu ohľadom materskej aj nároku aj výšky lebo čo zisťujem tak zakaždým sa ku mne dostanú iné informácie a už mám z toho veľkú hlavu. Od 05.09.2016 mám zmluvu na polovičný úväzok do 05.06.2017 a teraz som si našla druhú prácu tiež na polovičný úväzok zmluva od 01.02.2017 do 01.02.2018 ale keď mi skončí zmluva v prvej robote t.j. 05.06.2017 zmenia mi zmluvu v druhej robote na 8 hodín a do toho februárového dátumu 2018. Predtým som mala aj od 02/2016 do 09/2016 dve dohody kým som nepodpísala zmluvu v septembri. Termín mám na 20. januára 2018. Neviem či mám nárok na materskú a či sa mi budú spočítavať príjmy keď sa tie dve zmluvy prekrývajú, kvôli výške. Ďakujem veľmi pekne za ochotu 🙂
Ahoj,na matersku mas narok zo zakona (pokial splnas zakonom stanovene podmienky- tie menovat nebudem)vzdy len ju cerpes bud 6 alebo 8 tyzdnov pred datumom porodu tuto poberas 8 mesiacov potom ti patri rodicovsky prispevok ten poberas do veku troch rokov dietata (normalny bezny pripad, zdrave dieta......) pokial poberas rodicovsky pracovat mozes a nikomu to nemusis ani hlasit a ten ti vyplacany bude v plnej vyske ja si myslim, ze ak zajdes na urad prace odbor soc. veci a rodiny tak ti urcite poradia od toho tam su a myslim, ze su aj ochotny poradit ja som s nimi problem nikdy nemala tak asi tolko 😉