Rada ohľadom konca rodičovskej

27. apr 2022

Ahojte. Prosím vás, o pár týždňov má syn 3 roky, končí sa rodičovská, potom mám mesiac a pol medzeru, a potom nastupujem na ďalšiu materskú. Môj pracovný pomer spred tehotenstiev stále trvá. V práci som dala vedieť, že som znovu tehotná. Teraz som sa pokúšala spojiť so šéfom, a pýtala som sa ho, či v tej medzere so mnou rátajú, či môžem nejako externe vypomôcť. Lenže sa mi neozýva. Čo sa vlastne stane dňom dovŕšenia synových 3 rokov? Znovu sa ten pracovný pomer obnoví, alebo sa mám kdesi hlásiť? Proste neviem, čo robiť, ak so mnou šéf nebude komunikovať, či mi vznikajú nejaké povinnosti, alebo mám ostať doma len tak a tváriť sa, že nič.

melanta
27. apr 2022

Si povinná najneskôr mesiac pred návratom do práce oznámiť návrat do práce. A zároveň mesiac vopred oznámiť odchod z práce na MD. Takže normálne oficiálne napíš list, že k dátumu XY sa vraciaš do práce a zároveň v deň XY nastupuješ na MD. Prípadne ak máš zostatkovú dovolenku, tak oznám, že ju žiadaš v tomto termíne čerpať. Pošli poštou doporučene aj mailom. Vyjadriť sa tým pádom budú musieť.

marci77
27. apr 2022

ano, podla Zakonnika prace treba mesiac pred skoncenim RD kontaktovat zamestnavatela a potom sa dohodnete

ak nechcete ist naspat do prace a potrebujete vyplnit ten mesiac a pol, tak bud dovolenka (za obdobie materskej mate narok na dovolenku, za obdobie RD uz nie) alebo potom ist na PN napriklad